Skip to main content

ΓΣΕΒΕΕ: Νέος κύκλος βίαιων παρεμβάσεων στην οικονομία

Η συμφωνία είναι αναγκαία συνθήκη υπέρβασης της κρίσης, αλλά όχι ικανή να δημιουργήσει μια νέα αρχή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Για έναν ακόμη κύκλο βίαιων παρεμβάσεων στην οικονομία και την κοινωνία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση, αντί να απελευθερώνει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, τις καθηλώνει ακόμη περισσότερο σε ένα σπιράλ εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης.

«Η συμφωνία είναι αναγκαία συνθήκη υπέρβασης της κρίσης, αλλά όχι ικανή να δημιουργήσει μια νέα αρχή» έσπευσε να προσθέσει και εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν κυρίως τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  

Το νομοσχέδιο αυτό -συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο- εκτός από τη συνέχιση της λιτότητας, προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα απορρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η οποία θα οδηγήσει και άλλες μικρές επιχειρήσεις στην έξοδο και την ευθανασία.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε, «τα επονομαζόμενα αντίμετρα, τα οποία ασφαλώς είναι μια θετική πτυχή, δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο».