Skip to main content

Guardian για Μητσοτάκη: Εκλέχθηκε για να αμφισβητήσει τον Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Τσίπρα εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό, συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα

Στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει σήμερα ο Guardian, υποστηρίζοντας ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος τον επέλεξαν «ελπίζοντας ότι θα ανανεώσει τις τύχες τους και θα αμφισβητήσει τον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είναι ακόμα δημοφιλής παρά το γεγονός ότι επέλεξε την λιτότητα».

Στο ρεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα δίνει το προφίλ του νέου προέδρου του κόμματος, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην οικογένειά του (στον πατέρα του και την αδερφή του), αλλά και στο γεγονός ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών βγήκε δεύτερος πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως σημειώνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Τσίπρα εν όψει της κρίσιμης κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Ξεδιπλώνοντας το προφίλ του νέου προέδρου, το δημοσίευμα αναφέρεται στην κριτική που έχει ασκήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρακτικές που ακολουθούν οι συνδικαλιστές, ενώ σημειώνει ότι χαρακτήρισε ως ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα αφήνοντας όμως υποψίες ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του σε εθνικά ζητήματα υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Όσον αφορά τον ηττημένο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Guardian τον χαρακτηρίζει ως ένα βετεράνο της πολιτικής, εξηγώντας ότι ανέλαβε προσωρινός αρχηγός του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά. Το άρθρο αναφέρεται και στη πορεία της ΝΔ χαρακτηρίζοντας της στην εισαγωγή ως προβληματικό κόμμα, και εξηγώντας ότι μετά την συνεργασία της το 2012 με το ΠΑΣΟΚ επέβαλε στην χώρα ένα πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις που δεν ήταν δημοφιλείς έπειτα από απαίτηση των δανειστών.