Skip to main content

Guardian: Οι Βρυξέλλες θα δώσουν παράταση στο Brexit εάν ζητηθεί

Εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, ενώ εκπρόσωποι των 27 χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν το πρωί της Κυριακής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει παράταση στον Μπόρις Τζόνσον, ακόμη και μετά την 31η Οκτωβρίου, αρκεί ο Βρετανός πρωθυπουργός να στείλει τη σχετική επιστολή, αναφέρει η βρετανική Guardian επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της ΕΕ, Μίνα Αντρέεβα, έδειξε την πρώτη αντίδραση από τις Βρυξέλλες. Με μήνυμά της στο twitter ανέφερε ότι η υπερψήφιση της τροπολογίας Λέτουιν σημαίνει ότι δεν θα περάσει σήμερα από ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία του Brexit . Ως εκ τούτου κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να ενημερώσει για τις προθέσεις της την ΕΕ το ταχύτερο δυνατό.

Εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, ενώ εκπρόσωποι των 27 χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν το πρωί της Κυριακής για να συζητήσουν σχετικά με όσα έλαβαν χώρα σήμερα στο Λονδίνο.

Η εφημερίδα, επίσης, αναφέρει πως μπορεί ο Τζόνσον να ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ζητήσει επιπλέον παράταση για το Brexit, ωστόσο πηγές από τις Βρυξέλλες θεωρούν δεδομένο πως αυτή θα δοθεί ακόμη και μετά τις 31 Οκτωβρίου.