Skip to main content

Guardian Trust: Εταίρος του πολωνικού χρηματιστηρίου στην Ελλάδα

Αποκλειστικός IPO Partner - εταίρος για την εισαγωγή εταιριών στο πολωνικό χρηματιστήριο είναι για την Ελλάδα η Guardian Trust Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.
Αποκλειστικός IPO Partner - εταίρος για την εισαγωγή εταιριών στο πολωνικό χρηματιστήριο είναι πλέον για την Ελλάδα η Guardian Trust Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. , κατόπιν σχετικής συμφωνίας η οποία υπεγράφη στη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία δίνει το δικαίωμα στην ελληνική χρηματιστηριακή να λειτουργεί ως  IPO Partner σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων, λόγω της εμπειρίας της στις αναδυόμενες αγορές της ευρύτερης Κεντρικής και Νοτιοαντολικής Ευρώπης.

Όπως σημειώνεται, το πολωνικό χρηματιστήριο έχει ξεκινήσει το θεσμό του IPO Partner από το 2006 και μέχρι στιγμής 21 χρηματιστηριακές εταιρίες (με τη Guardian Trust να αποτελεί την 22η) έχουν λάβει το συγκεκριμένο χρίσμα, χωρίς όμως σε καμία να έχει δοθεί αποκλειστικότητα χώρας.

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι, λόγω του εξαιρετικού επενδυτικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η αγορά της Βαρσοβίας, η Guardian Trust συνεχίζει τις συνομιλίες με τα αρμόδια τμήματα του WSE, προκειμένου σύντομα να καταστεί και remote member του χρηματιστηρίου, σκοπεύοντας παράλληλα να αποτελέσει Agent του δικτύου Χ-ΝΕΤ που αναπτύσσει η ΕΧΑΕ για την πολωνική αγορά.