Skip to main content

Gwangju 2019: Ασημένιο μετάλλιο ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο!

Ο Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του αγωνίσματος μαζί με τον Βραζιλιάνο, Μπρούνο Φράτουςπίσω από τον Αμερικανό, Κάλεμπ Ντρέσελ.

Μεγάλες στιγμές για την ελληνική κολύμβηση, ανεπανάληπτος θρίαμβος για τον φοβερό και τρομερό, Κριστιάν Γκολομέεβ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο κολυμβητής του Εθνικού Πειραιώς στα 50μ. ελεύθερο, κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα. Ο Ελληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του αγωνίσματος με 21.45, μαζί με τον Βραζιλιάνο, Μπρούνο Φράτους, πίσω από τον Αμερικανό, Κάλεμπ Ντρέσελ, που πήρε το χρυσό με 21.04, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Σύμφωνα με το sport24.gr, η επιτυχία του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κάποιος πως έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 14 χρόνια μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ.

Το σημερινό, όμως, είναι το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Ολυμπιακό αγώνισμα. Ο Γκολομέεβ συνεχίζει να κερδίζει θέσεις ανάμεσα στην ελίτ του αγωνίσματος, έχοντας τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και τέσσερις σε Ευρωπαϊκά, όπου πέρυσι στη Γλασκώβη κατέκτησε και πάλι το ασημένιο μετάλλιο.

Πολλά μπράβο, λοιπόν, στον Γκολομέεβ για το επίτευγμά του και αποτελεί τη μεγάλη μας ελπίδα για κάτι καλό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Αν μη τι άλλο, δείχνει πως μπορεί να δει στα μάτια όλους τους μεγάλους του αντιπάλους και να τους νικήσει!