Skip to main content

H Ellinair διακόπτει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Ποιοι είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους η αεροπορική εταιρεία διέκοψε το δρομολόγιο, το οποίο σχεδιάζει να επανεκκινήσει τον Απρίλιο.

Στις 18 Ιανουαρίου σταματούν οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Ellinair στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, τις οποίες η εταιρεία σχεδιάζει να  επανεκκινήσει τον Απρίλιο

Όπως είπε στη Voria.gr ο διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου Μουζενίδη, Σταύρος Δαλιάκας, η παραπάνω απόφαση ελήφθη για τους εξής τρεις λόγους:

- Πρώτον, λόγω της χαμηλής πληρότητας των συγκεκριμένων πτήσεων
- Δεύτερον, λόγω των πολύ χαμηλών ναύλων που αναγκαστικά έπρεπε να ακολουθηθούν σε ένα πολύ ανταγωνιστικό δρομολόγιο
- Τρίτον, λόγω της ανάγκης αξιοποίησης των αεροπλάνων της εταιρείας σε άλλες γραμμές.

«Δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη γραμμή με δύο πτήσεις την ημέρα. Κανονικά θα χρειαζόταν η δρομολόγηση και τρίτης γραμμής, αλλά επιλέξαμε να αξιοποιήσουμε τα πτητικά μας μέσα σε άλλα δρομολόγια. Η πραγματοποίηση πολλών πτήσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης-Αθηνών από άλλες αεροπορικές εταιρείες έκανε τον ανταγωνισμό πολύ οξύ και συμπιέζει τις τιμές των εισιτηρίων πολύ χαμλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δαλιάκας.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα είχαν αρχίσει τον Οκτώβριο του 2015 και ήταν το δεύτερο στοιχείο που εμπλούτισε το πτητικό πρόγραμμα της Ellinair, μετά τη σύνδεση της Θεσσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Το παραπάνω δρομολόγιο, που άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015 διεκόπη αναγκαστικά τον Δεκέμβριο, λόγω των χαμηλών πληροτήτων.