Skip to main content

H Emirates δεσμεύεται να μειώσει τα πλαστικά μιας χρήσης εν πτήσει

Από την 1η Ιουνίου, χρησιμοποιούνται χάρτινα καλαμάκια φιλικά προς το περιβάλλον, με σκοπό να αντικατασταθούν σε όλες τις πτήσεις της Emirates.

Να μειώσει τα πλαστικά μιας χρήσης στα αεροσκάφη της δεσμεύεται η Emirates για το διεθνές δίκτυο προορισμών της.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, από την 1η Ιουνίου, χρησιμοποιούνται χάρτινα καλαμάκια φιλικά προς το περιβάλλον, με σκοπό να αντικατασταθούν σε όλες τις πτήσεις της Emirates.

Η αεροπορική εργάζεται καιρό για να αναδείξει πρωτοβουλίες με μακροχρόνια βιώσιμες λύσεις. Πέρα από τα πλαστικά καλαμάκια, τα πλαστικά αναδευτήρια θα αντικατασταθούν με φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από τον Αύγουστο, οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνταν για τις εν πτήσει αγορές, επίσης θα αντικατασταθούν με χάρτινες. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα μειώσουν περίπου 81.7 εκατομμύρια πλαστικά αντικείμενα μία χρήσης από τους χώρους υγειονομικής ταφής σε ετήσια βάση.

Επίσης, η Emirates δουλεύει για να βρει τον καταλληλότερο τρόπο ανακύκλωσης στις πτήσεις της, δεχόμενη συμβουλές και σχόλια από το προσωπικό και το πλήρωμα θαλάμου της, σχετικά με τις διάφορες φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Ως κομμάτι του μακροχρόνιου οράματός της και με βάση και την ανατροφοδότηση του πληρώματός της, η Emirates ξεχωρίζει τα πλαστικά μπουκάλια εν πτήσει, ανακυκλώνοντάς τα στο Ντουμπάι και σε άλλους διεθνείς προορισμούς. Έτσι, διοχετεύονται 3 τόνοι ή περίπου 150,000 πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής στο Ντουμπάι σε μηνιαία βάση.

Η Emirates έχει διεξάγει μια πλήρη αναθεώρηση σχετικά με τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται εν πτήσει και τους επόμενους μήνες, η αεροπορική θα εφαρμόσει σταδιακά και άλλες πρωτοβουλίες για την μείωση της χρήσης του πλαστικού.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες αφορούν τις συνεχείς προσπάθειες βιωσιμότητας της αεροπορικής. Το 2017, η Emirates λάνσαρε τις κουβέρτες ecoTHREAD™ φτιαγμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια στην Οικονομική Θέση. Η κάθε κουβέρτα είναι φτιαγμένη από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και μέχρι το τέλος του χρόνου, η Emirates θα έχει επαναχρησιμοποιήσει 88 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής μόνο από αυτή την πρωτοβουλία.