Skip to main content

H Habitat επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με outlet στο One Salonica

Το corner εντός του καταστήματος Chez Vous στο εμπορικό κέντρο One Salonica είναι το δεύτερο σημείο που ανοίγει η Dubai Επενδύσεις Ακινήτων ΙΚΕ.

Στην αγορά της Θεσσαλονίκης επέστρεψε η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού Habitat. Η επάνοδος του brand στη Θεσσαλονίκη έγινε αυτή τη φορά με corner εντός του καταστήματος Chez Vous στο εμπορικό κέντρο One Salonica, το οποίο διαθέτει εκπτωτικά είδη από το σύνολο της συλλογής της Habitat.

Το corner άνοιξε από την εταιρεία Dubai Επενδύσεις Ακινήτων ΙΚΕ, η οποία απέκτησε το 2017 τα δικαιώματα ως master franchisee της γαλλικής αλυσίδας. H Dubai Επενδύσεις Ακινήτων ανήκει στον όμιλο αραβικών συμφερόντων PIMA Group, που είναι ιδιοκτήτης του One Salonica μαζί με τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Το corner στο One Salonica είναι το δεύτερο σημείο στην ελληνική αγορά που δημιουργείται από τη Dubai Επενδύσεις Ακινήτων μετά το εταιρικό κατάστημα Habitat στη Λεωφόρο Κηφισίας στην Αθήνα.

Οι Άραβες της Dubai Επενδύσεις Ακινήτων στοχεύουν να ξανασυστήσουν τη Habitat στην ελληνική αγορά, καθώς προηγήθηκαν δύο επιχειρηματικές προσπάθειες ανάπτυξης της αλυσίδας μία το 1998 από τη Γαλλική Εισαγωγική ΑΕ και μία το 2007 από τη Yalco μέσω της θυγατρικής Omnishop, που κατέληξαν σε αδιέξοδο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν γνωρίσει τα Habitat το 2009 όταν η Omnishop άνοιξε κατάστημα της γαλλικής αλυσίδας στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, ενώ το 2012 άνοιξε shop in shop στο Hondos Center Apollonia Politia.

Το comeback της Habitat στη Θεσσαλονίκη και δη στο One Salonica έγινε αθόρυβα πριν από μερικούς μήνες με τα δείγματα να είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ τα επίσημα εγκαίνια του corner θα πραγματοποιηθούν στις 28 Νοεμβρίου.

Το πρώτο κατάστημα Habitat άνοιξε το 1964 στο Λονδίνο από τον Terence Conran, εμπνευστή της φιλοσοφίας Habitat. To Habitat δημιούργησε ένα επαναστατικό concept, προσφέροντας στους «νέους μοντερνιστές», ένα δημοκρατικό ιδανικό του σύγχρονου design σε προσιτές τιμές.