Skip to main content

H ΗotelBrain έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το Antigon Urban Chic

H κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων ανοίγει την πρώτη της πολυτελή μονάδα στη Θεσσαλονίκη, βλέποντας άμεσα επέκταση και στη Χαλκιδική.

Tην 1η Ιουνίου, με το «Antigon Urban Chic Hotel», η ΗοtelBrain, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, μπαίνει πανηγυρικά στην τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ στα άμεσα σχέδιά της για επέκταση στη βόρειο Ελλάδα, βρίσκεται και η Χαλκιδική.

Η έλευση της HotelBrain στη Θεσσαλονίκη έχει ξεχωριστή σημασία για την ανέλιξη της ξενοδοχίας στην πόλη όπως και για την ανάπτυξή της σαν τουριστικό προορισμό, καθώς η HotelBrain του Πάνου Παλαιολόγου, που το 2017 διακρίθηκε ως Europe's Leading Hotel Management Company στα World Travel Awards, αποτελεί δύναμη καινοτόμο και πρωτοπόρο για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Για τη HotelBrain, η Θεσσαλονίκη είναι ένας πάρα πολύ ελκυστικός προορισμός, ο οποίος, όπως εκτιμά ο κ. Παλαιολόγος, θα έχει πολύ μεγάλη τουριστική άνοδο στο άμεσο μέλλον. «Πρόκειται», τόνισε, «για μια πανέμορφη πόλη γεμάτη απολαύσεις, με φυσική ομορφιά, τοπικό χρώμα, ζεστούς ανθρώπους και παροχές. Ο,τι χρειάζεται ένας τουριστικός πόλος έλξης και μάλιστα με το παραπάνω».

Αυτή λοιπόν την είσοδό της στην τουριστική σκηνή της πόλης, την κάνει η HotelBrain, με την αποκατάσταση και διαμόρφωση σε ξενοδοχείο πολυτελείας, του διατηρητέου κτηρίου που βρίσκεται στον αριθμό 15 της οδού Αντιγονιδών.

Το κτήριο κτίστηκε το 1931 και χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 1988. Η νέα του εικόνα, παρ’ ότι επεκτάθηκε καθ’ ύψος, είναι απολύτως συμβατή με την αρχική και για την ακρίβεια, η πρόσοψη αποτελεί πιστό αντίγραφο εκείνης του 1931.

Το «Antigon» θα διαθέτει 38 δωμάτια και σουίτες, ένα all day bar- restaurant, roof garden και Jacuzzi.  Oι δημιουργοί του  υπογραμίζουν ότι θα διαθέτει όλα όσα θα το κάνουν ένα luxury boutique urban chic hotel.

Λίγα λόγια για τη HotelBrain

Η HotelBrain, μέλος του παγκοσμίου δικτύου της EndeavorGlobal από το 2014 για το καινοτόμο μοντέλο επιχειρηματικότητάς της, είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τον όρο hotel management στην ελληνική τουριστική αγορά (το 2000). Σήμερα είναι η κορυφαία εταιρεία με εξειδίκευση στη διαχείριση πολυτελών ενοδοχειακών μονάδων.

Αν και ξεκίνησε ως μια εταιρία που αρχικά δραστηριοποιούνταν στη Σαντορίνη και στη συνέχεια στις Κυκλάδες, χάρη στο επιτυχημένο μοντέλο της και στην μεταφορά της έδρας της στην Αθήνα (2010), η HotelBrain σήμερα διαχειρίζεται περισσότερες από 200 ξενοδοχειακές πολυτελείς μονάδες σε περισσότερους από 70 προορισμούς στην Ελλάδα και εκτός. Στο χαρτοφυλάκιο της συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Λίβανο, Τουρκία, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Βέλγιο, Μαρόκο και Ιταλία. 

Το καινοτόμο μοντέλο της HotelBrain βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της μονάδας να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας και επιχείρησής του, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα μία πλειάδα outsourced υπηρεσιών. Η HotelBrain εφαρμόζει ένα ολιστικό μοντέλο διαχείρισης ξενοδοχείων, επειδή  έτσι, πιστεύει, ότι μπορεί να βελτιωθεί το ξενοδοχειακό προϊόν σε όλα τα επίπεδα.

H HotelBrainCapital και η συνεργασία με SouthBridgeEurope

Η νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία HotelBrainCapital, προϊόν της συνεργασίας της ΗotelBrain με το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridgeEurope (2015), -η οποία εξελίσσει το υπάρχον μοντέλο διαχείρισης της HotelBrain σε ένα νέο, το managementbyguarantee, ιδανικό για όλους τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, που προσδοκούν στην βιωσιμότητα και απόδοση της επιχείρησης τους χωρίς να απαιτείται η προσωπική τους εμπλοκή-, μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 40 ξενοδοχείων (έναντι 24 που ήταν ο αριθμός το 2016), ενώ προβλέπεται ότι μέσα στο 2018 ο αριθμός αυτός θα αγγίξει τα 60 καταλύματα.

Στόχος της ΗotelBrainCapital είναι η δημιουργία –μέσω winwin μισθώσεων- χαρτοφυλακίου υφιστάμενων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία μετά από επενδύσεις, θα αναβαθμιστούν, θα επανατοτοποθετηθούν στην αγορά και έτσι θα αυξήσουν τελικά την αναγνωρισιμότητα και την εμπορική αξία τους.

Οι κατακτήσεις της HotelBrain το 2017

- Αύξησε τα διαχειριζόμενα ξενοδοχεία στα 200, από 176 το 2016. Οι πωλήσεις του συστήματος HotelBrainSystemSales που εφαρμόζει -δηλαδή οι πωλήσεις των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται συνολικά, ανεξάρτητα από τη μορφή συνεργασίας- ανήλθαν στα 121 εκ., βελτιωμένες κατά 25% σε σχέση με το 2016.

- Αύξησε τουλάχιστον κατά 30 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν το συνολικό συστημικό τζίρο των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται (ο αριθμός αυτός προκύπτει κατά προσέγγιση καθώς δεν έχει κλείσει ακόμα η επίσημη αξιολόγηση του έτους 2017 – ο τελικός αριθμός υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τελικά τα 37 εκατομμύρια).

- Στα «κεντρικά» της HotelBrain, τον πυρήνα δηλαδή των στελεχών της εταιρείας που υποστηρίζει όλο το επιχειρηματικό της οικοδόμημα, τα απασχολούμενα άτομα έφτασαν τα 80, ενώ ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στα ξενοδοχεία εντός του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, κατά το 2017, ξεπέρασε τις 4.500.

- Διεκδίκησε και ανέλαβε τη διοργάνωση των WorldTravelAwards 2018 τα οποία θα διοργανωθούν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2018 από την HotelBrain.

- H HotelBrainCapital επέκτεινε την δραστηριότητα της όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, καθώς, πέρα από τα boutique ξενοδοχεία, εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιο της με μεγάλα resorts σε Ρόδο, Κω, Κρήτη και Θάσο.

- Το NikkiBeachResort&Spa στο Πόρτο Χέλι πέρασε στα χέρια της HotelBrainCapital καθώς ανέλαβε την τουριστική του εκμετάλλευση για 6 χρόνια, σε συνεργασία με την NikkiBeachEMEA.

- Μετά την Αυστρία, η HotelBrain πέρασε σε άλλη μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, το Βέλγιο, ισχυροποιώντας τη δραστηριότητα της στο εξωτερικό.

- Ο πρόεδροςκαι ιδρυτής της HotelBrain τιμήθηκε με τη διάκριση «GreekHospitalityRisingStar» από τα GreekHospitalityAwards