Skip to main content

H Κίνα ψηφίζει ΔΕΘ

Δυναμικό «παρών» και υψηλές παρουσίες από την Περιφέρεια Zhejiang, το αναπτυξιακό μοντέλο της οποίας θεωρείται θρύλος στην Κίνα. Από ποιους κλάδους προέρχονται οι συμμετοχές.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην 79η ΔΕΘ δίνει η Κίνα, που θα κάνει αισθητή την παρουσία της στη φετινή διοργάνωση με 40μελή συμμετοχή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΘ - HELEXPO, o εκθεσιακός φορέας Zhejiang Broad International Convention & Exhibition από την κινεζική Περιφέρεια Zhejiang θα συμμετάσχει στην 79η ΔΕΘ με 19 εταιρείες από τους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας, της τεχνολογίας, της αργυροχρυσοχοΐας, του οικιακού εξοπλισμού, του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, του γενικού εμπορίου κα.
 
Μαζί τους θα ταξιδέψει κυβερνητικό κλιμάκιο της εν λόγω Περιφέρειας, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη δημόσιων φορέων, 10 στον αριθμό, που θα παρευρεθούν μάλιστα και στα εγκαίνια της διοργάνωσης, στις 6 Σεπτεμβρίου. Η Περιφέρεια Zhejiang είναι μια από τις πλουσιότερες στην Κίνα, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, το αναπτυξιακό της μοντέλο θεωρείται «θρύλος» στη μακρινή χώρα.
 
Η κινεζική παρουσία, όπως υπογραμμίζεται, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την 79η ΔΕΘ, αφού διευρύνει έναν δίαυλο επικοινωνίας που έχει αρχίσει να ανοίγει η ΔΕΘ-Helexpo τα τελευταία χρόνια με την Κίνα
 
Μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της τοπικής κυβέρνησης που θα επισκεφθούν την 79η ΔΕΘ περιλαμβάνονται η αναπληρώτρια κυβερνήτης της Περιφέρειας Zhejiang, Liang Liming, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου της Περιφέρειας, Zhou Rixing, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Zhejiang, Zhao Jinyong –ο οποίος θα διερευνήσει και τις τουριστικές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας- o αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Zhejiang, Gu Jianxin, ο διευθυντής της τοπικής κυβέρνησης, Ren Weihai, ο υποδιευθυντής του τμήματος Ευρωπαϊκών και Αφρικανικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Περιφέρειας, Wu Yue, ο διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου, Zhang Yong, ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα Zhejiang Broad International Convention & Exhibition, Chen Cui –με τον οποίο η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα έχει επαφές για πιθανές συνεργασίες- το ανώτατο στέλεχος του εκθεσιακού φορέα, Zhao Xingmu και ο τμηματάρχης του υπουργείου Εμπορίου, Dai Zhengguang.