Skip to main content

Δάνειο ύψους 6,2 εκατ.ευρώ από την Παρευξείνια στην Χατζηιωάννου

Η μακροπρόθεσμη αυτή χρηματοδότηση της Παρευξείνιας Τράπεζας θα συμβάλει στην αναβάθμιση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα) χορήγησε δάνειο ύψους 6,2 εκατ ευρώ στην εταιρεία ειδών συσκευασίας Χατζηιωάννου Βιομηχανική και Εμπορική Α.Ε. Η διάρκεια του δανείου είναι επταετής.

Η μακροπρόθεσμη αυτή χρηματοδότηση της Παρευξείνιας Τράπεζας θα συμβάλει στην αναβάθμιση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας και στην επέκταση την παραγωγική της ικανότητας και του εύρους των προϊόντων της.

Η Χατζηιωάννου Α.Ε παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δρατηριότητα και διαθέτει τα προϊόντα της σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις χώρες-μέλη τής Παρευξείνιας Τράπεζας όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ρωσία.

"Ως περιφερειακή αναπτυξιακή τράπεζα, έχουμε δεσμευτεί για την επιτάχυνση των εργασιών μας στην Ελλάδα, υπό τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την έλλειψη χρηματοδότησης για επιχειρήσεις. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να χρηματοδοτούμε την Χατζηϊωάννου Α.Ε., ηγέτη στον κλάδο του και σημαντικό εργοδότη με έδρα μια λιγότερο ανεπτυγμένη περιφέρεια της Ελλάδας, να βελτιώσει περαιτέρω τη διαδικασία παραγωγής και την αύξηση των εξαγωγών. Η χρηματοδότησή μας θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό αντίκτυπο στη χώρα που μας φιλοξενεί, ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες", δήλωσε ο Πρόεδρος της Τράπεζας, Ιχσάν Ουγούρ Ντελικανλί, μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης στη Θεσσαλονίκη.

Η Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε.  ιδρύθηκε το 1978 στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Τομείς δραστηριότητας της εταιρείας είναι η κυτιοποιία, πάσης φύσεως χάρτινες συσκευασίες, διαφημιστικά – προωθητικά stands, χάρτινες ετικέτες και οι γραφικές τέχνες. Τα έσοδα της εταιρείας των 2014 ανήλθαν σε 14,7 εκατομμύρια ευρώ, με σχεδόν το ένα τέταρτο του ποσού να προέρχεται από εξαγωγικές πωλήσεις.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα) είναι διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Βουλγαρία, την Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και η Ουκρανία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία, χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και  εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της. Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε  3, 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Παρευξείνια Τράπεζα έχει βαθμολογηθεί μακροπρόθεσμη "Α-" από την Standard and Poor's και "A2" από την Moodys.