Skip to main content

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε τη μνήμη της Ιωάννας Τζάκη

Τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας όπου συνεδριάζει η περιφερειακή ομάδα της "Αλληλεγγύης" στη μνήμη της περιφερειακής συμβούλου Ιωάννας Τζάκη

Τη μνήμη της περιφερειακής συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας με την "Αλληλεγγύη" και πρώην αντιπεριφερειάρχη Διεύθυνσης Υγείας Ιωάννας Τζάκη τίμησε σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, πριν την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβούλιου Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας όπου συνεδριάζει η περιφερειακή ομάδα της "Αλληλεγγύης".

"Τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε το αποτύπωμά του όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. Για μένα προσωπικά είναι ένας τρόπος να εκφράσω όπως και όλη η ομάδα της "Αλληλεγγύης" την ευγνωμοσύνη μας σε μια γυναίκα που πρωταγωνίστησε σε αυτά τα έδρανα και σε αυτήν την αίθουσα δίνοντας μάχες για το καλό του τόπου της και των συμπολιτών της. Αναφέρομαι φυσικά στην Ιωάννα Τζάκη που άφησε πίσω της ένα σπουδαίο έργο. Για εμένα προσωπικά ήταν μια πολύτιμη συνεργάτιδα, μια καλή φίλη, ένας δικός μου άνθρωπος. Έτσι την αισθάνομαι. Με στήριξε από τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και μου έμαθε πολλά. Η Γιάννα ήταν μια γυναίκα που ταύτισε το όνομα της με την αυτοδιοίκηση, την πολιτική και το έργο του τόπου μας, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά" τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.



Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου χαρακτήρισε την Ιωάννα Τζάκη "δασκάλα της αυτοδιοίκησης". "Δεν είναι εύκολο να βρεις τέτοιους δασκάλους που κονταίνουν για να έρθουν στο δικό σου επίπεδο για να σε ανεβάσουν" ανέφερε η κα Πατουλίδου.

Για την παρακαταθήκη που άφησε στην οικογένεια και τις αξίες που τη συνόδευαν καθόλη τη διάρκεια της ζωής της Ιωάννας Τζάκη μίλησε η κόρη της, Πέννυ, η οποία παρεβρέθηκε μαζί με τα δύο παιδιά και τον σύντροφό της στην τιμητική εκδήλωση για τη μητέρα της. Τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης επιγραφής έκαναν τα δύο εγγόνια της εκλιπούσας.

Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων και περιφερειακοί σύμβουλοι.