Skip to main content

H Porsche καταγράφηκε να τρέχει με 250 χλμ σε πολλά σημεία της ΕΟ

Κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας κατέγραψαν το μοιραίο αυτοκίνητο να τρέχει με 250 χλμ/ώρα σε πολλά σημεία του αυτοκινητοδρόμου.

Πολλή ώρα πριν σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα φαίνεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα η Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις κάμερες του αυτοκινητόδρομου αποδεικνύουν ότι η Porsche κινούνταν με 250 χλμ/ώρα, όχι σε ένα αλλά πολλά σημεία του δρόμου. 

«Ωστόσο, για άγνωστο λόγο, ουδείς από τους αυτούς που διαχειρίζονται τις κάμερες θεώρησε καλό να ειδοποιήσει την Τροχαία, αν και είθισται να γίνεται αυτό αν διαπιστωθεί πως κάποιος οδηγός σε τέτοιους αυτοκινητόδρομους κινείται με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών», αναφέρει το δημοσίευμα

Παράλληλα επιβεβαιώνεται από διασταυρούμενες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα πως τα λάστιχα της Porsche ήταν χιονολάστιχα, κάτι που σημαίνει πως δεν ενδείκνυνται για τόσο υψηλές ταχύτητες, μια και ο συγκεκριμένος τύπος ελαστικών έχει χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας από τα κανονικά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές το οδόστρωμα στο σημείο της τραγωδίας αλλά και πριν από αυτό δεν ήταν βρεγμένο, κάτι που αν όντως ιχύει, αποκλείει την υδρολίσθηση σαν πιθανή αιτία απώλειας ελέγχου του αυτοκινήτου.