Skip to main content

«H Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», τo όνομα της παράταξης Ορφανού

Τα τρία ζητήματα προτεραιότητας στην ατζέντα του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης - Ποια γαλάζια στελέχη έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

Παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών «γαλάζιων» στελεχών έγινε η σημερινή παρουσίαση της παράταξης και του ονόματος της παράταξης του Γιώργου Ορφανού για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονία Παλλάς.

«Το σημερινό τους τρόμαξε όλους», είπε αναφερόμενος στον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση. «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον - Το είπαμε θα το κάνουμε» είναι το πλήρες όνομα της παράταξης.

Ο κ. Ορφανός εν μέσω χειροκροτημάτων και με ένα βίντεο με εικόνες της Θεσσαλονίκης που έπαιζε σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, μπήκε στην αίθουσα και άρχισε αμέσως να αναφέρεται στα ζητήματα της πόλης, αφού όμως ξεκαθάρισε τρία ζητήματα:

1. Εγκαταλειμμένη πόλη η Θεσσαλονίκη, χωρίς ηγεσία. Θα την αλλάξουμε. Την αισθανόμαστε μίζερη, που δέχεται πιέσεις κι από το εσωτερικό κι από το εξωτερικό. Έχει όμως τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό. Θα τη μετατρέψουμε από ουραγό σε πρωταγωνίστρια.

2. Για τα κομματικά χρίσματα: Είμαι μέλος κόμματος, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση είναι από τη φύση της που τα κομματικά όρια ξεπερνιούνται. Τα κόμματα να μείνουν παρατηρητές και να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να συνεννοηθούν.

3. Δεν θα δεχτούμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Ως εδώ. Να μην προχωρήσει άλλο. Δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή.

Ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε αναλυτικά το σκελετό οχτώ τομέων του προγράμματος του: κοινωνία  υποδομές, περιβάλλον, καθαριότητα, δημόσιος χώρος, σχολική στέγη, αθλητισμός, πολιτισμός, τουρισμός, οικονομική ανάπτυξη και νέες τεχνολογίες.

Χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του διαπαραταξιακό με ισόρροπη παρουσία ανδρών και γυναικών.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις επαφές με φορείς, ενώ στις γιορτές θα γίνουν δράσεις με κοινωνικές ομάδες και από την πρωτοχρονιά αρχίζουν περιοδείες στις γειτονιές και επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η επόμενη μεγάλη συγκέντρωση προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο.

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις τύχες της πόλης προς όφελος όλων των πολιτών χωρίς την παραμικρή διάκριση κυρίως για τη νέα γενιά και το μέλλον της», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Κορτσάρης, οι αντιπεριφερειάρχες, Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Θάνος και Κώστας Πάλλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της διοίκησης της ΠΚΜ, Βασίλης Ανατολίτης, Γιώργος Ασπασίδης, Έφη Βασιλειάδου, Χρήστος Μήττας και Γιώργος Τσαλώνης, πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη, οι πρώην αντιδήμαρχοι Θ. Αθανάσαρος, Β. Καρακωστάνογλου, Κ. Καζαντζίδης, Λ. Κολοβού και Ε. Θεοτοκάτος, ο πρώην δήμαρχος Πυλαίας, Κ. Καρτάλης και ο γιος του Γιάννης Καρτάλης, δημοτικός σύμβουλος του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, από την οικογένεια του ΠΑΟΚ οι κ.κ. Ζουρνατζίδης, Γαλατσόπουλος και Βεζυρτζής κι από την οικογένεια του Άρη ο κ. Χαριτωνίδης, το μέλος του ΕΕΘ κ. Ιακώβου, ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, Δημήτρης Βάνης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Γ. Τσιάρας, οι γνωστοί «καραμανλικοί», Τάκης Δημόπουλος και Τ. Αφεντουλίδης, η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Πηνελόπη Ράλλη, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Δ. Βρίτκας κ.ά.