Skip to main content

H στήριξη της τουρκικής οικονομίας από Έλληνες με παραδείγματα

Η ενίσχυση της τουρκικής οικονομίας από Έλληνες, η... αλλαγή στη ρητορική του πρωθυπουργού και οι καταγγελίες για τη μεταχείριση των Κούρδων

Να είναι καλά οι Έλληνες, που ενισχύουν την οικονομία μας, θα λέει ο Ερντογάν. Ένα μόνο τουρκικό ναυπηγείο, με 200 περίπου πλοία τον χρόνο, μέχρι και το 2017 στηριζόταν κατά 50% περίπου σε επισκευές που έκαναν εκεί ελληνικά πλοία.

Δεν είναι μόνον αυτό. Για παράδειγμα, το βαμβάκι μας εξάγεται κυρίως στην Τουρκία, εισπράττουν οι αγρότες μας περί τα 350 εκ. ευρώ, μετατρέπεται εκεί σε νήμα και το εισάγουμε πληρώνοντας 1,5 δισ. ευρώ. Αλλά, και τα ρούχα του Ελληνικού Στρατού φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας. Λαμπρά!

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως εγκατέλειψε το αφήγημα των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών «με τους πολλούς εναντίον της μεσαίας τάξης» και στρέφεται τώρα σε… «όλους μαζί». Από την στιγμή που χάσει κάποιος την αξιοπιστία του, ό,τι και να πει «τζάμπα λόγια».

Ο Σημίτης, στην γραμμή του γιου της Μάργκαρετ. Να δώσουμε κάτι τις στους Τούρκους για να είμαστε ήσυχοι. Φαίνεται ότι κάτι γίνεται στα παρασκήνια και μας προετοιμάζουν. Οι πολίτες αντέδρασαν αλλά τα κόμματα σιώπησαν: Συμφωνεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τον άνθρωπο που μας επέβαλαν για πρωθυπουργό, μισή ώρα μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, το 2000;

Το Πολιτιστικό Κέντρο των Κούρδων στην Ελλάδα, προβαίνει σε πολύ σοβαρή καταγγελία. Υποστηρίζει, με αναφορές σε γεγονότα, ότι ορισμένες υπηρεσίες και όργανα του ελληνικού κράτους, τα οποία, εκτελώντας προφανώς παράνομες εντολές της πολιτικής ηγεσίας, στέλνουν Κούρδους αγωνιστές πίσω στην Τουρκία, αν και διώκονται από τις τουρκικές Αρχές απλά και μόνον επειδή επιμένουν να λένε ότι είναι Κούρδοι και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Περνούν τα σύνορα, παρουσιάζονται σε αστυνομικά τμήματα για να ζητήσουν άσυλο, και με συνοπτικές διαδικασίες τους στέλνουμε πίσω αυθημερόν, όπου τους περιμένει η φυλακή του Ερντογάν. Σε παρόμοιες καταγγελίες είχε προβεί και ο ευρωπαϊκός Τύπος.

Πάτησε πεπονόφλουδα ο πρωθυπουργός. Κατά την καθημερινή επίθεσή του στον Στουρνάρα, τον κατηγόρησε ότι παρουσιάζει ψευδή νούμερα για να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όμως, αυτοί οι υπολογισμοί εστιάζονται σε συγκεκριμένα υποδείγματα και σε μοναδικά στοιχεία που διαθέτει αποκλειστικά η Διεύθυνση Μελετών της ΤτΕ της οποίας, σημειώνει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, προΐσταται η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον».

Να, το απρόβλεπτο εμπόδιο. Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ζητώντας την εξέταση λήψης μέτρων κατά της Άγκυρας. Η Λευκωσία επιθυμεί να επιβληθούν κυρώσεις στη Τουρκία, παρόμοιες με αυτές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την Κριμαία.

Ωστόσο, κάποιες χώρες της ΕΕ υπενθυμίζουν ότι το Κυπριακό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του είχε ταχθεί υπέρ της Ρωσίας, απαιτώντας από την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις. Ενστάσεις για τις κυρώσεις στη Ρωσία είχαν διατυπώσει και οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου και αυτό το χρησιμοποιούν ως άλλοθι κάποιοι εταίροι στην ΕΕ, που δείχνουν απρόθυμοι για έγκριση κυρώσεων στη Τουρκία.

Απύθμενη υποκρισία. Ο εκ των ηγετών του UCK, πρωθυπουργός Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο ενδιαφέρεται να συμφιλιωθεί με τη Σερβία, με την προϋπόθεση να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο με τα υπάρχοντα σύνορα. Στην ουσία δηλαδή ζητά από την Σερβία να παραδοθεί πλήρως. Αυτή δεν είναι πρόσκληση για συμφιλίωση. Είναι πρόσκληση της γάτας στον ποντικό σε γεύμα.