Skip to main content

H Voria.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2020!

Μετά από μία δεκαετία κρίσης οι προκλήσεις του 2020 και της νέας δεκαετίας είναι πολλαπλές για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην αυγή του νέου έτους και της νέας δεκαετίας η Voria.gr σας εύχεται ολόψυχα υγεία, ευτυχία, επιτυχίες στους στόχους και τις επιθυμίες σας και ευημερία.

Είθε η έλευση του 2020 να αποτελέσει για τον καθένα προσωπικά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο την απαρχή για τη δημιουργική αλλαγή, που έχουμε ανάγκη.

Η δεκαετία της κρίσης κατά την οποία δοκιμάστηκαν σκληρά οι αντοχές της χώρας και των Ελλήνων ανήκει στο παρελθόν αλλά οι πληγές των μνημονίων είναι βαθιές και εμφανείς παντού. Ως εκ τούτου ο δρόμος της επιστροφής της Ελλάδας στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη μέσα σε ένα ρευστό περιβάλλον στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τον κόσμο κάθε άλλο παρά εύκολος προμηνύεται.

Οι προκλήσεις της νέας δεκαετίας είναι πολλαπλές σε όλα τα επίπεδα στην οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική, τη γεωπολιτική, το περιβάλλον, την τεχνολογία. Μπροστά μας δεν βρίσκονται μόνο οι στόχοι για βιώσιμη ανάπτυξη, μεταρρυθμίσεις, προσέλκυση επενδύσεων, μείωση της ανεργίας και ανάσχεση του brain drain. Η δημογραφική κρίση, οι μεταναστευτικές ροές, η κρίση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και το Brexit, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και φυσικά η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ως προς τις θαλάσσιες ζώνες διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο για το οποίο χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο δράσης και πολιτική συναίνεση.

Και για τη Θεσσαλονίκη, όμως, οι προκλήσεις τα επόμενα 10 χρόνια είναι μεγάλες. Η πόλη πρέπει επιτέλους να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της και να γίνει πόλος ανάπτυξης για όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με σύγχρονο λιμάνι και αεροδρόμιο, νέα Διεθνή Έκθεση, αναβαθμισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα καινοτομίας, διαμορφωμένο θαλάσσιο μέτωπο, κινηματογραφικά στούντιο, πολιτιστική παρουσία, τουριστικές ροές και μία πιο εξωστρεφή, υγιή επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε: Πόσο άλλαξε η Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας

Διαβάστε: Έξι + τρία μέτωπα για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης το 2020

Σε αυτή τη νέα δεκαετία δεν νοείται Θεσσαλονίκη χωρίς Μετρό και αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν νοείται Θεσσαλονίκη με μιζέρια, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κάθε λογής μικροσυμφέροντα, που την κρατάνε στάσιμη. Θέλουμε για τη Θεσσαλονίκη όραμα, σχέδιο δεκαετίας και πράξεις.

Διαβάστε: Το συγκοινωνιακό νούμερο ένα πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και το 2020

Στη Voria.gr πιστεύουμε σε μία καλύτερη Θεσσαλονίκη και δίνουμε καθημερινά τη μάχη για αυτή την αλλαγή στην πόλη. Αποχαιρετούμε το 2019, μία χρονιά ορόσημο καθώς συμπληρώσαμε 10 χρόνια ζωής, πιο δυνατοί και σίγουροι από ποτέ για την πορεία μας ως η μεγαλύτερη ειδησεογραφική σελίδα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε το 2020 και τη νέα δεκαετία στην πρώτη γραμμή της αξιόπιστης, έγκαιρης και σοβαρής ενημέρωσης για τα θέματα της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας, της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, όλα τα ζητήματα αιχμής.

Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία του δημιουργού της Voria.gr, του αείμνηστου Ευάγγελου Καράογλου που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας. Σε αυτόν τα οφείλουμε όλα, με πυξίδα το δικό του όραμα συνεχίζουμε.

Όλοι εμείς στη Voria.gr σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας σε αυτή την πορεία.

Σας ευχόμαστε μία δημιουργική και εποικοδομητική Χρονιά.

Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2020!

Η συντακτική ομάδα της Voria.