Skip to main content

Hellenic Steel: Νέος υποψήφιος αγοραστής από το Μονακό

Η Ηellenic Steel προσελκύει το ενδιαφέρον πιθανόν αγοραστών, αλλά η εκκαθάριση συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ομαδικές απολύσεις.

της Άννης Καρολίδου

Οι προσπάθειες για την εξεύρεση αγοραστή για τη Hellenic Steel συνεχίζονται, αλλά τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σκούρα για τους εργαζομένους που έχουν μείνει στην εταιρεία που μετά τις 8 Μαΐου, με τη λήξη της παράτασης της περιόδου διαθεσιμότητας, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ομαδικές απολύσεις.

Εν τούτοις, αποδεικνύεται πως η θυγατρική της υπό κρατική επιτροπεία ιταλικής ILVA, μπορεί να προσελκύσει αγοραστές. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, την προηγούμενη Πέμπτη επισκέφθηκαν την εταιρεία εκπρόσωποι ευρωπαϊκού fund που έχει έδρα στο Μονακό και, οι οποίοι φέρονται να είπαν ότι η Ηellenic Steel «είναι αυτό που έψαχναν».

Όμως παράλληλα, τρέχουν και οι διαδικασίες της εκκαθάρισης και, μετά τη χθεσινή έκτακτη συνέλευση των μετόχων, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τον εκκαθαριστή ότι στην επόμενη φάση θα πρέπει να αποχωρήσει ουσιαστικά το σύνολο του προσωπικού της εταιρείας. Σημειώνεται ότι μετά τις οικειοθελείς αποχωρήσεις αρκετών εργαζομένων, έχουν μείνει στη Hellenic Steel περί τους 180 υπαλλήλους.

Ο χρόνος δείχνει πλέον να εξαντλείται για την ελληνική χαλυβουργία, καθώς ακόμη δεν έχουν ωριμάσει οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις που έγιναν με όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον, το γερμανικό fund που κατέθεσε προσφορά, τους Βρετανούς  που έδειξαν αρχικό ενδιαφέρον και, τώρα τους τελευταίους και πιο πρόσφατους επισκέπτες των εγκαταστάσεων.