Skip to main content

«High five» του Πούτιν με τον πρίγκιπα Σαλμάν, χαμός στο Twitter (vid)

Η χειραψία προκάλεσε την οργή ορισμένων χρηστών των social media, στον απόηχο της δολοφονίας Κασόγκι, ενώ άλλοι σχολίασαν ότι ο Τραμπ έμεινε... απ'έξω

Το ενθουσιώδες «high five», το δικό μας «κόλλα το», που αντάλλαξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 στην Αργεντινή άναψε φωτιά στα social media, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από τον «αδερφικό» χαιρετισμό των δύο αμφιλεγόμενων ηγετών.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον οποίο μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θεωρεί υπευθυνο για την φρικιαστική δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο Ρώσος πρόεδρος διαφοροποιήθηκε αισθητά από τους άλλους ηγέτες, που θεώρησαν πρέπον να κρατήσουν τις αποστάσεις τους.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Πούτιν ανταλλάζει μια ζεστή χειραψία με τον Σαλμάν, χαμογελώντας του πλατιά. Οι δύο ηγέτες μοιάζουν με παλιόφιλους που ξανασυναντιούνται μετά από καιρό.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν σε καυστικές αναρτήσεις την ομοιότητα στις βάναυσες μεθόδους των δύο ηγετών, ενώ επισήμαναν και το γεγονός ότι ο Τραμπ, έμεινε στην... απέξω, και μπορεί αργά ή γρήγορα να ζηλέψει!