Skip to main content

Hilton-Ledra: Βίοι αντίθετοι για τα δύο ξενοδοχεία

Κοινοπραξίες με αμερικανικά funds «μάχονται» για την απόκτηση του Hilton, την ώρα που το Athens Ledra βιώνει την απαξίωση.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικώς στη φάση της υποβολής των μη δεσμευτικών προσφορών, εμφανίστηκαν τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες. Το κοινό τους στοιχείο; Ότι σε όλες συμμετέχουν και αμερικανικά επενδυτικά funds, γεγονός ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο project. Μάλιστα, στη μία από τις προτάσεις, συμμετέχει και η ίδια η Hilton, η οποία σε αυτή την περίπτωση, προφανώς, θα αναλάβει και το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου.

Μέσα στον επόμενο μήνα ακολουθεί η φάση των δεσμευτικών προσφορών. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι αγοραστές θα εμφανιστούν ελαφρώς «αλλαγμένοι» ή για την ακρίβεια ακόμα πιο ενισχυμένοι. Κι αυτό γιατί γίνονται διαπραγματεύσεις για να συμμετάσχουν σε κάποιες από τις κοινοπραξίες και νέα funds, τα οποία εξέφρασαν όψιμο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περίπτωση. Γενικά, πάντως, ο ξενοδοχειακός κλάδος εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα.

Γιατί, την ώρα που γίνεται «ο κακός χαμός» με το Hilton, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο «κάτω» ένα μεγάλο ξενοδοχείο απαξιώνεται. Ειδικότερα, στις 13 Ιουλίου θα βγει σε πλειστηριασμό το ακίνητο του Athens Ledra, με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρωστά (αποζημιώσεις και δεδουλευμένα) περίπου 5 εκατ. ευρώ στους περίπου 150 αορίστου και τους περίπου 50 ορισμένου χρόνου εργαζόμενους. Από τη μεριά των εργαζομένων ζητήθηκε ο επόμενος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου να δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους.