Skip to main content

Hotel Caruso στο Ravello

Το ξενοδοχείο Caruso στο Ravello χτίστηκε τον 11ο αιώνα από μια αριστοκρατική οικογένεια της Ρώμης.
Το ξενοδοχείο Caruso στο Ravello χτίστηκε τον 11ο αιώνα από μια αριστοκρατική οικογένεια της Ρώμης. Το αρχικό κτίσμα καταστράφηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από τη Δημοκρατία της Πίζας, και αφέθηκε εγκαταλειμμένο μέχρι τα μέσα των 1500, όταν άρχισε μια νέα περίοδος αναδημιουργίας.

Το παλάτι ολοκληρώθηκε στα 1600. Μια ακόμη περίοδος εγκατάλειψης και παραμέλησης ακολούθησε, μέχρι που το  1893 ο Pantaleone Caruso και η σύζυγός του Emilia Cicalese, ενοικίασαν  πέντε δωμάτια σε μια από τις πτέρυγες του παλατιού. Ξεκίνησαν τη λειτουργία υπό το όνομα “Pensione Belvedere”, αναφερόμενοι στη  θαυμάσια θέα των κρεμαστών κήπων που βυθίζονταν από την πλαγιά του βουνού στη  θάλασσα.

Το 1903 ένας δημοσιογράφος των New York Times το επισκέφτηκε, και το άρθρο του ενέπνευσε πολλούς ευκατάστατους Αμερικανούς να ξεχειμωνιάσουν στην Ευρωπαϊκή Riviera. Το ξενοδοχείο τελικά πήρε ολόκληρο το palazzo, και μετονομάστηκε σε Hotel Caruso Belvedere.

Κατά τη διάρκεια της αναδόμησης του Caruso, αποκαλύφθηκαν ίχνη τοιχογραφιών του 18ου αιώνα. Τα έργα  βγήκαν στην επιφάνεια και αποκαταστάθηκαν. Ιδιαίτερο  ενδιαφέρον παρουσιάζει η οροφή στο διάδρομο όπου απεικονίζει ένα ζευγάρι από γρύπες να κοιτάζει ο ένας τον άλλο, και μοιάζουν να φρουρούν τέσσερις τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον Ravello. Υπάρχει επίσης ένα παρεκκλήσι, το οποίο έχει μια χτιστή Αγία Τράπεζα σε ύφος μπαρόκ. Και οι δύο πλευρές του παρεκκλησιού επάνω από την Τράπεζα έχουν σκαλιστές φιγούρες αγίων σε ώρα προσευχής.