Skip to main content

HΠΑ: Θάνατος 16χρονου μετανάστη που διέμενε σε κέντρο υποδοχής

Ο ασυνόδευτος ανήλικος είχε εισέλθει παράτυπα στην επικράτεια των ΗΠΑ κοντά στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας και συνελήφθη από αμερικανούς συνοριοφύλακες

Νέα ερωτηματικά για τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ γεννά ο θάνατος δεκαεξάχρονου από τη Γουατεμάλα.

Ο ασυνόδευτος ανήλικος είχε εισέλθει παράτυπα στην επικράτεια των ΗΠΑ κοντά στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας και συνελήφθη από αμερικανούς συνοριοφύλακες τη 19η Απριλίου. Μετήχθη σε κέντρο υποδοχής που απείχε σχεδόν 1.130 χιλιόμετρα μακριά, στην Μπράουνσβιλ. Πέθανε ενώ τελούσε υπό κράτηση των αρχών, σε νοσοκομείο του Τέξας όπου εισήχθη αφού υπέστη μόλυνση που του προκάλεσε οίδημα στον εγκέφαλο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο 16χρονος πέθανε την Τρίτη, έπειτα από «πολλές ημέρες στην εντατική» παιδιατρικού νοσοκομείου. Μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ανακουφιστεί από την πίεση στον εγκέφαλό του.

Ο έφηβος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, καταγόταν από την Καμοτάν, πόλη κοντά στα σύνορα με την Ονδούρα όπου είναι γνωστό πως υπάρχουν υψηλά επίπεδα υποσιτισμού στον κατά πλειονότητα φτωχό αγροτικό πληθυσμό.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη δύο παιδιά από τη Γουατεμάλα που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ πέθαναν τον περασμένο Δεκέμβριο.