Skip to main content

Hurriyet: Επίκειται τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα, αναφέρεται σε άρθρο της τουρκικής εφημερίδας.

Για επικείμενη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Ερντογάν κάνει σήμερα λόγο η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», έπειτα από την τριμερή επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου και των Άγκελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα. Κι αυτό ήθελαν να ακούσουν η Μέρκελ και ο Μισέλ», γράφει ο αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί και προσθέτει πως οι διερευνητικές επαφές θα άρχιζαν στις 7 Αυγούστου, ωστόσο η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου πήγε τον διάλογο πίσω, μεταδίδει το protothema.gr.

«Η Μέρκελ αν και σοκαρίστηκε, καθώς περίμενε ότι θα ανακοινώνονταν διερευνητικές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες, είχε ρωτήσει τότε τον Πρόεδρο Ερντογάν αν θα συνομιλούσε με τον Μητσοτάκη στο τηλέφωνο. Κι ο Ερντογάν της είχε απαντήσει "αν είναι χωρίς προϋποθέσεις, γιατί όχι; Εγώ θα μιλήσω μαζί του», ανοίγοντας έτσι την πόρτα του διαλόγου. Η συνομιλία ωστόσο που δεν έγινε εκείνη την ημέρα, αναμένεται να γίνει τώρα ανάμεσα στους δύο ηγέτες μέσω τηλεδιάσκεψης», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.