Skip to main content

Οι 17 που κλείδωσαν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης

Οι 17 που κλείδωσαν και η μάχη για τις τρεις κενές θέσεις στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης. Ποια ονόματα εξετάζονται.

Ελάχιστα είναι τα κενά στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ πλέον κι αυτό μόνο και μόνο επειδή υπάρχει υπερπροσφορά ενδιαφερόμενων και προβληματισμός για το πώς θα χωρέσουν στις εθνικές εκλογές. Σωστότερα, για τις πιο κατάλληλες επιλογές.

Η πληθώρα ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης είναι διαπιστωμένο γεγονός εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια. Η Πειραιώς φαίνεται ότι έπειτα από πολλά γράψε – σβήσε έχει καταλήξει στα 17 – 18 από τα 20 ονόματα που θα κληθούν να δώσουν τη μάχη του σταυρού στο πολεοδομικό συγκρότημα, με την προσδοκία της εκλογής, δεδομένου ότι αν επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πιθανό ο αριθμός των βουλευτών Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ στην επόμενη Βουλή να είναι εξαιρετικά μεγάλος, ίσως και διπλάσιος των τεσσάρων σημερινών.

Οι τέσσερις νυν βουλευτές θα είναι προφανώς εκ νέου στη λίστα. Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη αναμένεται μάλιστα με άνεση να ανανεώσουν τη θητεία τους.

Δεδομένα είναι άλλα τρία ονόματα. Τα δύο έχουν ανακοινωθεί και επισήμως. Είναι η Βίκυ Νάκου και ο Δημήτρης Σταμάτης. Η Μαρία Σπυράκη επίσης θα είναι υποψήφια, όμως το όνομά της δεν πρόκειται να ανακοινωθεί προτού αρχίσει επισήμως η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές, αφού αφενός είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής, αφετέρου είναι η εκπρόσωπος της ΝΔ, θέση κλειδί για το κόμμα και την ηγεσία του, όλο το μεσοδιάστημα μέχρι όποτε αποφασιστεί να γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Από τα στελέχη που ήταν και στο παρελθόν υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν εντός ψηφοδελτίου η Άννα Ευθυμίου, ο Στράτος Σιμόπουλος, η Σύνθια Σάπικα και η Άντζελα Φίλου.

Στα νέα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων είχαν ακουστεί, είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Κούβελας, ο «αδωνικός» δικηγόρος, Νίκος Καραγιαννακίδης και δυο στελέχη από το μητρώο, ο Διαμαντής Γκολιδάκης και ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

Πληροφορίες θέλουν επίσης να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες της καθηγήτριας του ΑΠΘ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας «Πολίτες Μπροστά», Νιόβης Παυλίδου, αλλά και του δημοσιογράφου, Δημήτρη Βενιέρη.

Με τα –κατά πληροφορίες- «κλειδωμένα» ονόματα καλύπτονται 17 θέσεις ενός ψηφοδελτίου με 20 υποψήφιους.

Για τις άλλες τρεις θέσεις αναμένεται να δοθεί μεγάλη «μάχη», με την Αφροδίτη Λατινοπούλου να έχει το προβάδισμα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για να πάρει μία από αυτές.

Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Πανοζάχος, Παναγιώτης Κοκκόρης, Τζελίνα Μακραντωνάκη και Σοφία Αλατζά είναι ονόματα που έχουν εξεταστεί.