Skip to main content

Οι 230 Θεσσαλονικείς σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ και οι ζυμώσεις για τη νέα ΚΕ

Η αυριανή μέρα θα είναι ημέρα ζυμώσεων ενόψει της εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα αναδειχθεί την Κυριακή.

Γράφει ο Σαλονικιός

Χωρίς βαπόρια, αλλά με όλα τα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα, αεροπλάνα, λεωφορεία, τρένα και ΙΧ, κατεβαίνουν στην Αθήνα οι σύνεδροι του Κινήματος Αλλαγής από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος το οποίο θα γίνει το σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κύριος όγκος των Θεσσαλονικέων συνέδρων θα μεταβεί στο Κλεινόν Άστυ νωρίς αύριο το πρωί, ωστόσο, ορισμένοι ταξιδεύουν ήδη από σήμερα.

Σε σύνολο 3.500 συνέδρων κοντά 230 θα είναι από τη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 146 είναι από την Α’ και άλλοι 70 από τη Β’ ενώ υπάρχουν και περί τους είκοσι οι οποίοι θα συμμετάσχουν εξ οφίτσιο. Οι περισσότεροι εξ αυτών θα αναχωρήσουν για την Αθήνα αύριο τα ξημερώματα, γύρω στις 5 το πρωί, με δύο λεωφορεία τα οποία έχουν δρομολογηθεί για το σκοπό αυτό. Οι Θεσσαλονικείς σύνεδροι θα διαμένουν στο ξενοδοχείο «Ποσειδόνιο» το οποίο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, πλησίον του χώρου όπου θα γίνει το συνέδριο.

Η αυριανή μέρα θα είναι ημέρα ζυμώσεων ενόψει της εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα αναδειχθεί την Κυριακή. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν 250 μέλη, αριθμός ο οποίος παραπέμπει σε κόμμα άλλων εποχών, αλλά κρίθηκε αναγκαίος προκειμένου να χωρέσουν όλες οι φυλές του ΚΙΝ.ΑΛ.

Πάντως, οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και προς το παρόν φαίνεται να διαμορφώνονται τρεις γραμμές οι οποίες στην πορεία μάλλον θα καταλήξουν σε δύο. Αναφέρομαι στην προεδρική γραμμή της Φώφης Γεννηματά, σε άλλη μία στην οποία συγκλίνουν οι Παπανδρεϊκοί με αυτούς του Γιώργου Καμίνη και στη γραμμή του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι εκτιμήσεις θέλουν τις γραμμές της Φώφης και των Παπανδρέου – Καμίνη στο τέλος να συγκλίνουν.

Από τη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρον για την Κ.Ε. εκδηλώνουν από την Α’ ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. και υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και οι Αντώνης Σαουλίδης, Χρόνης Μακρίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Νάνσυ Παπαδάτου, Νικήτας Φραγκισκάκης κ.ά.
Από τη Β’ είναι ο γραμματέας Γιάννης Κυανίδης, ο αγροτοσυνδικαλιστής Θύμιος Φωτεινός και ενδεχομένως ο Παντελής Κουκουλεκίδης.