Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Γεμίζουν τα ξενοδοχεία για το καυτό Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ

Τι γίνεται με τις κρατήσεις - Οι τιμές ανά διανυκτέρευση καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Υψηλές πληρότητες και στα περιφερειακά ξενοδοχεία.

Τρεις εβδομάδες μας χωρίζουν από τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που αποτελεί, ως είθισται,  πόλο έλξης για πολιτικούς, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων αλλά και επισκέπτες.

Ήδη οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, που σύμφωνα με τις προηγούμενες χρονιές, παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει ακόμη και το 100% τα δύο Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ, και λίγο χαμηλότερα τις καθημερινές, έχουν αρχίσει.

Μάλιστα η μεγάλη προσέλευση του κόσμου οδηγεί και σε υψηλές πληρότητες και στα περιφερειακά ξενοδοχεία.  

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, είναι νωρίς για να έχουμε εικόνα της πληρότητας των ξενοδοχείων, καθώς αυτό θα φανεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Πάντως όπως σημειώνει ο κ. Μανδρίνος, μιλώντας στη Voria.gr «η κίνηση των κρατήσεων είναι καλή».

Σε αυτό συνηγορεί και μια αναζήτηση σε ιστοσελίδες κρατήσεων δωματίων όπως για παράδειγμα στη booking.com. Το πρώτο Σαββατοκύριακο της έκθεσης 7 με 8 Σεπτεμβρίου, κάποια από τα δωμάτια κεντρικών ξενοδοχείων, που φιλοξενεί η εν λόγω ιστοσελίδα  έχουν εξαντληθεί, ενώ σε άλλα ξενοδοχεία έχει ένα, ή ελάχιστα δωμάτια διαθέσιμα.

Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης (14 και 15 Σεπτεμβρίου) η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη επί του παρόντος.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση, που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, είναι συνάρτηση της κατηγορίας του ξενοδοχείου, της τοποθεσίας του, αλλά και του τύπου του δωματίου.   

Όταν βέβαια πρόκειται για πεντάστερο ξενοδοχείο και σουίτα οι τιμές τραβούν την... ανηφόρα και μπορεί να φτάσουν και σε κάποιες χιλιάδες ευρώ. Για luxury σουίτα με προνομιακή θέα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, η τιμή διαμορφώνεται, σύμφωνα με ιστοσελίδα κράτησης δωματίων, για το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, για δύο διανυκτερεύσεις σε 4.948 ευρώ.

Βέβαια η συγκεκριμένη σουίτα εκτείνεται σε διαστάσεις μεγάλου διαμερίσματος, και πιο συγκεκριμένα σε 110 τμ.

Σε πολλά από τα τετράστερα ξενοδοχεία της πόλης η τιμή για το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης διαμορφώνεται σε 150 με 160 ευρώ ανά βραδιά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και πολύ χαμηλές τιμές, ή και πολύ υψηλότερες. Περίπου αντίστοιχες είναι οι τιμές και για το δεύτερο Σαββατοκύριακο, ενώ χαμηλότερες είναι για τις καθημερινές.

Το βέβαιο είναι πως η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα τα εχέγγυα και όλες τις ξενοδοχειακές υποδομές για την φιλοξενία των τουριστών, που αυτοί κάνουν την τελική επιλογή για το πόσο θα διαθέσουν για τη διανυκτέρευση τους.