Skip to main content

Οι... αδέσποτες σφαίρες και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Στη χώρα που έχει μνημείο για τη δραχμή πέρασαν 24 χρόνια ώστε να βρεθεί ο χώρος για να στηθεί το δημιούργημα του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά

Με τρύπες από πυροβολισμούς είναι τα οχήματα της εργολήπτριας εταιρείας του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στη Ζάκυνθο, μετά και τους πυροβολισμούς στο κατάστημα του ιδιοκτήτη οικοπέδου που επρόκειτο να ενοικιάσει ο δήμος για τα απορρίμματα, και τον δήμαρχο να ανακοινώνει ότι «Οι απειλές και η βία από κάποιους ανεγκέφαλους δεν θα καταστρέψουν τη Ζάκυνθο».

Την ίδια μέρα, μοτοσυκλετιστής δέχθηκε αδέσποτη βολή στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα ο 46χρονος άνδρας να χάσει τις αισθήσεις του και να συρθεί στο οδόστρωμα πριν γίνει αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Δεν βγήκε ακόμη ο απίστευτος προοδευτικός υπουργός Μπαλάφας, να αποδώσει αυτά τα περιστατικά, που δείχνουν ένα κράτος «μπάτε σκύλοι αλέστε», σε «στραβή».

Ο Τόσκας «ξύπνησε» μετά την επίθεση στον Φλαμπουράρη. Σκληρότερη αντιμετώπιση έναντι των μπαχαλάκηδων, προαναγγέλλει, επειδή «αυτοί δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών…». Πόσα χρόνια χρειάστηκε ο Τόσκας για να το καταλάβει;

Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβαν οι Γάλλοι ότι ο Μακρόν είναι κάτι σαν τον γιο της Μάργκαρετ. Ταχεία πτώση στις δημοσκοπήσεις. Τι λέει ο Τσίπρας που δήλωνε ότι μαζί με τον Μακρόν θα αλλάξουν την Ευρώπη; [Έχουν βέβαια κοινό σημείο, ότι ο Μακρόν ήταν υπάλληλος των Ρότσιλδ, ο Τσίπρας τους έχει συμβούλους]

Θέλω να εξομολογηθώ τις αμαρτωλές σκέψεις μου. Λες ο Τόσκας να επιδείκνυε την ίδια δραστηριότητα και ως στρατηγός του στρατού; Και να διοικούσε μεραρχία κατά του εχθρού με την ίδια επιτυχία που αντιμετωπίζει τους παράνομους που περιθωριοποιούν την Αστυνομία; Δεν θέλω καν να πιστέψω τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλο ήταν το αντικείμενο.

Αποφασίστηκε, λένε, η τοποθέτηση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Στην οποία, που έχει μνημείο ακόμη και για την …δραχμή, είκοσι τέσσερα (24) χρόνια πέρασαν, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να στηθεί το δημιούργημα του αείμνηστου γλύπτη Γιάννη Παππά

Αυτό βέβαια είναι πρόσχημα, αφού για στελέχη της Αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ο Αλέξανδρος θεωρείται … «ιμπεριαλιστής», όπως ακούστηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αλλά υπάρχουν και φωνές αρχαιολόγων που αποκαλούν τον Μέγα Αλέξανδρο κατακτητή της Αθήνας, που δεν έχει καμία σχέση με την πόλη και την ιστορία της.

Και μετά υπάρχουν πολλοί που αναρωτιούνται γιατί η σημερινή κυβέρνηση «μισεί» την Αμφίπολη. Μόνο αν πιστέψουν ότι είναι θαμμένος ο Στάλιν ή κάποιος πρόγονος του Τσε Γκεβάρα, θα επιτρέψουν συνέχιση των ανασκαφών. Η «προοδευτική» Αριστερά δεν τιμάει ιμπεριαλιστές.

Με αφορμή τα παραπάνω διαπιστώνεται και η αμορφωσιά μας. Μεταδίδουν τα Μέσα το γεγονός, αναφέροντας ότι το άγαλμα θα τοποθετηθεί κοντά στις στήλες του Ολυμπίου Διός. Ποιες στήλες, ω, ρε ζαγάρια, στύλους έχει ο Ναός, κολόνες δηλαδή. Ο όρος «στήλη» αναφέρεται στις επιτύμβιες στήλες ή σε πέτρινες στήλες με χαραγμένους νόμους και ψηφίσματα και όχι στις κολόνες των ναών.