Κυριακή 26 Μαΐου 2019
x

Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Πολύ θα ήθελα να με πληροφορήσει ο κ. Κοτζιάς, ποιον αγώνα έκαναν οι Σλάβοι για ανεξαρτησία, και εναντίον τίνος ήταν αυτός ο «Μακεδονικός Αγώνας»;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πάλλης, υποστηρίζει ότι πρόκειται για πολιτικό σχέδιο όξυνσης η τοποθέτηση του μεταλλικού σταυρού στη Λέσβο. Λέει μεταξύ άλλων, ότι είναι «κόντρα σε κάθε έννοια νομιμότητας και σεβασμού του δημόσιου συμφέροντος;».

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έσπαγε τις μπάρες στα διόδια, πού βρισκόταν άραγε η έννοια της νομιμότητας; Η δε τοποθέτηση του σταυρού αποτελεί έλλειψη σεβασμού στο δημόσιο συμφέρον; Ο σταυρός το αντιστρατεύεται;

Το μέχρι σήμερα Μουσείο στα Σκόπια, που είχε την επωνυμία: «Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα για την κρατική Υπόσταση και Ανεξαρτησία - Μουσείο της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης», μετονομάστηκε σε «Εθνικό Ίδρυμα - Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία – Σκόπια».

Πολύ θα ήθελα να με πληροφορήσει ο κ. Κοτζιάς, ποιον αγώνα έκαναν οι Σλάβοι για ανεξαρτησία, και εναντίον τίνος ήταν αυτός ο «Μακεδονικός Αγώνας»; Μπορεί να θέλουν οι πρωτεργάτες των παραχωρήσεων στις Πρέσπες να ξεχαστεί το θέμα, αλλά το υπενθυμίζουν συνεχώς οι Σκοπιανοί με τις επεκτατικές τους τάσεις. Και βεβαίως με θρασύτητα, αφού δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από την Αριστερά.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Κορνήλιος Κορνηλίου, σε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καταγγέλλει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός και υποστηρικτικά σκάφη, συνοδευόμενα από τουρκικά πολεμικά πλοία, άρχισαν σεισμικές έρευνες στη νότια περιοχή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν μπορείς να φανταστείς τι στενοχώρια έχουν οι Τούρκοι μετά την καταγγελία. Είναι ευαίσθητοι και υπηρετούν το διεθνές δίκαιο, ως γνωστόν, και θίγονται αν τους πεις ότι το παραβιάζουν. Έτσι τους τιμωρούμε, Ελλαδίτες και Κύπριοι, όταν μας ξεφτιλίζουν και δεν απαντούμε ανάλογα. Με ανούσιες καταγγελίες.

Αν πράγματι είχε ηθικό πλεονέκτημα η Αριστερά, θα έπρεπε να μη καταθέτει νομοσχέδια κατά την προεκλογική περίοδο, παρά μόνον τα απαραίτητα για την λειτουργία του κράτους. Είναι σαφής αντιδημοκρατική στάση να δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, με νόμους που εξυπηρετούν μόνον τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε για το Κυπριακό πως «επιθυμεί λύση, η οποία θα βασίζεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, στις αρχές και αξίες τόσο του Χάρτη όσον βεβαίως και της ΕΕ». Και ότι «η Βρετανία δεν θα επιθυμούσε να συνεχίσει το ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη».

Πόση υποκρισία… Το Σχέδιο του Λόρδου Χάνεϊ, που εμφανίστηκε με το ψευδώνυμο Σχέδιο Ανάν, έχει κάποια σχέση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ; Είναι σε πλήρη αντίθεση. Θυμίζω μόνον, πως στα αρχικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπήρχε το αίτημα της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων και ότι στις συζητήσεις για το Κυπριακό δεν θα θεωρηθούν ως δεδομένες οι τουρκικές κατακτήσεις στο νησί. Αυτά, δεν τα γνωρίζει η κα. Μέι;

Μετά τους στίχους που έγραψε για τον «γοητευτικό πρωθυπουργό» όπως τον χαρακτήρισε η ίδια, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου τραγούδησε και ένα τετράστιχο που έγραψε προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα: «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης / η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης».

Καλό είναι που οι βουλευτές έχουν καλλιτεχνικές ευαισθησίες. Είναι γεγονός πως η κα. Μεγαλοοικονόμου ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του ΣΥΡΙΖΑ. Άμα δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε, δεν λέμε; Κρίμα που θα μας λείψει στη επόμενη Βουλή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ