Skip to main content

Η αφιέρωση του στιχουργού και συνθέτη Κώστα Λειβαδά στον Νίκο Νυφούδη

Του εύχεται καλή επιτυχία στην επικείμενη εκλογική διαδικασία της Κυριακής, μιας και ο Θεσσαλονικιός πολιτικός διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του

Με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κείμενο γραμμένο με τον δικό του τρόπο, ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Κώστας Λειβαδάς συνεχάρη τον βουλευτή του Ποταμιού Νίκο Νυφούδη για την ορκωμοσία του.

Ο στιχουργός, που έχει χαρίσει στο κοινό τραγούδια μοναδικά και γνωστά που χτυπούν στο συναίσθημα, αναφέρεται στη γνωριμία του με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης και παράλληλα του εύχεται καλή επιτυχία στην επικείμενη εκλογική διαδικασία της Κυριακής, μιας και ο Θεσσαλονικιός πολιτικός διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια.

«Πολύ σπάνια συνάντησα στη ζωή μου κάποιον που δεν είναι καλλιτέχνης και να έχει την ίδια ακριβώς βαθιά και δομική σαν στοιχείο εμπιστοσύνη στην ευρύτητα των ενδιαφερόντων, θεωρώντας την ίσως, το σημαντικότερο αντιοξειδωτικό και αντικαταθλιπτικό που διαθέτουμε ανέξοδα στα χέρια μας, μέσα στην περιπέτεια του βίου μας. Την ίδια εμπιστοσύνη που έχει και στην κίνηση, τόσο σαν περιπέτεια όσο και σαν κυνήγι για να ζητήσουμε απ τη ζωή αυτό που στ' αλήθεια θέλουμε και να δημιουργήσουμε ανοίγματα και ταλαντώσεις σε ύψη και σε βάθη, σε μήκη και σε πλάτη» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λειβαδάς, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Μανώλη Λιδάκη.

«Λάτρης της λεπτομέρειας και άνθρωπος που καλύπτει το άγχος του με ραφιναρισμένη ψυχραιμία μέχρι να πετύχει τον στόχο του, με έκανε από την πρώτη στιγμή να καταλάβω, ότι γεννημένος για επιτελικός παίκτης και σωστός οδηγός, λατρεύει την δύναμη της ομάδας και της συνεργασίας και πάνω απ' όλα τον εθελοντισμό. Για να το πω κι αλλιώς, θέλει πάντα πρώτος να δίνει το παράδειγμα. Ο Νίκος δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο κυριολεκτικά, απ' την πρώτη στιγμή που θα ανοίξει τα μάτια του, μέχρι λίγο πριν κοιμηθεί και όπου κι αν βρίσκεται κάθε τρεις και λίγο, η Θεσσαλονίκη κι η οικογένειά του θα μπουν στην κουβέντα» σχολιάζει.

Και επισημαίνει: «Είναι πάνω απ' όλα Θεσσαλονικιός, αλλά ταυτόχρονα πολίτης του κόσμου. Είναι ένας σύγχρονος παλιομοδίτης όπως κι εγώ».

Αποκαλύπτει μάλιστα πως ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης τού έδωσε δυο ιδέες για τραγούδια και ένα θεατρικό. «Νίκο μου να ΄σαι γερός και χαρούμενος για τις επόμενες μάχες και επίσημα ορκισμένος πια από Δευτέρα» καταλήγει.