Skip to main content

Η αισιοδοξία για την οικονομία στο επίκεντρο

Οι Bank of America και Merrill Lynch διοργανώνουν τριήμερο συνέδριο στο Λονδίνο για την παρουσίαση των θέσεων των διοικήσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Τριήμερο συνέδριο για την παρουσίαση των θέσεων των διοικήσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών διοργανώνουν οι  Bank of America και Merrill Lynch την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο. Στο συνέδριο συμμετέχουν 800 θεσμικοί επενδυτές και οι αναλυτές των οίκων περιμένουν να ακούσουν  αισιόδοξα μηνύματα λόγω των καλών αποτελεσμάτων που αναμένονται στο τρίτο τρίμηνο.

Στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από τους δύο οίκους αναφέρεται ότι υπάρχει προσδοκία για θετικά μηνύματα αναφορικά με τις προοπτικές του κλάδου, ενώ σημειώνεται πως θα υπάρξει επιφυλακτικότητα από πλευράς διοικήσεων περί αβέβαιης ανάκαμψης.

Ακόμα, επειδή  το συνέδριο γίνεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη σύνοδο του G20, όπως τονίζεται η κεφαλαιακή διάρθρωση των τραπεζών θα είναι στο επίκεντρο. Επίσης αναμένεται πως οι εκπρόσωποι των τραπεζών θα εστιάσουν στις παρουσιάσεις τους στο ελκυστικό επενδυτικό στόρι που διαθέτουν περισσότερο και λιγότερο στο να αρνηθούν πως χρειάζονται νέα κεφάλαια. Σημειώνεται ότι μεταξύ των τραπεζών στις οποίες μπορεί να υπάρξει μία αλματώδης κανονικοποίηση των προβλέψεων περιλαμβάνονται οι  Eurobank και Εθνική Τράπεζα, ενώ θα γίνει παρουσίαση και των Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank.