Skip to main content

Η ακατάπαυστη αιμορραγία της Ελλάδας και το σχέδιο για τη... σοβιετία

Η αριστούχος Χανιώτισσα που ετοιμάζεται για το MIT, το σχέδιο της Τουρκίας για το Κυπριακό και τα λουκέτα σε αρχαιολογικούς χώρους λόγω καύσωνα.

Η Ελλάδα συνεχίζει να «αιμορραγεί». Άλλη μια νεαρή Ελληνίδα αριστούχος φεύγει από την Ελλάδα για να σπουδάσει στο εξωτερικό. Η Χανιώτισσα Κορίνα Διγαλάκη που συγκέντρωσε 19.574 μόρια και είναι η πρώτη σε βαθμολογία στον νομό έγινε δεκτή στο κορυφαίο τεχνολογικό ίδρυμα στον κόσμο, το ΜΙΤ.

Δεν τα υπολόγισε καλά. Αν έμενε στην Ελλάδα και εντασσόταν σε κάποια αναρχοαυτόνομη φοιτητική κίνηση, με καταλήψεις, βιαιοπραγίες και άλλα σχετικά, θα μπορούσε να γίνει ακόμη και πρωθυπουργός, ή έστω υπουργός. Στη χειρότερη περίπτωση ένα καλοβολεμένο κυβερνητικό στέλεχος. Λίγο είναι από το τίποτα να ανεβείς τόσο ψηλά, όπως και τόσοι και τόσοι; Με το πτυχίο του ΜΙΤ τι θα είναι;

Βέβαια, στις αναρχοαυτόνομες ομάδες χρειάζεται να ξέρεις καλό σημάδι. Όταν πετάς πέτρες ή μολότοφ να κτυπάς αστυνομικό, κι όχι κανένα πουλάκι και συγχιστούν οι ευαίσθητοι οικολογούντες. Τους αστυνομικούς μπορείς να τους κτυπάς ελεύθερα. Είναι παιδιά εφοπλιστών ή μεγαλοβιομηχάνων, που ρουφάνε το αίμα του λαού.

Νομίζω πως η περίπτωση του Πολάκη απαιτεί ειδική μεταχείριση. Οι τελευταίες του αναρτήσεις δείχνουν ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει. Ίσως πρέπει να δείξουμε κάποια επιείκεια στα σχόλιά μας έναντί του, για να μη επιδεινωθεί κι άλλο. Χρειάζεται να δείχνουμε ευαισθησία απέναντί στον συνάνθρωπό μας. Βέβαια, πρέπει και οι δικοί του άνθρωποι να φροντίσουν γι’ αυτό.

Για την ιστορία πάντως, ανέγραψε ότι θα κάνουν την Ελλάδα… σοβιετία. Σιγά το νέο. Αυτό το γράφω εδώ από την πρώτη ημέρα που τους προώθησαν στην εξουσία. Ποιοι άλλοι μπορούσαν να κάνουν την βρόμικη δουλειά; Άλλωστε, πριν από 50 χρόνια, όταν ευτυχώς νίκησε ο ελληνικός στρατός, είχαν πει ότι "το όπλο μένει παρά πόδας". Δεν το παράτησαν. [Τι θέλουν για την Ελλάδα, το βλέπουμε στην Βενεζουέλα].

Για πλαίσιο συμφωνίας για το Κυπριακό ετοιμάζονται στην Ελβετία. Ίσως μάλιστα βρεθούν εκεί και οι πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων. Για να καταλάβω κάτι. Αν υπογράψουμε τέτοιο πλαίσιο συμφωνίας, θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις στις 13 Ιουλίου στην Κύπρο; Αφού πάμε να γίνουμε φιλαράκια, πώς θα προβεί η ελληνική πλευρά σε "εχθρική ενέργεια", όπως την χαρακτήρισε η Τουρκία;

Όλη η προσπάθεια της Τουρκίας αποβλέπει στην αναβολή της εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων της Κύπρου, μέχρι ότου καταστεί η Κύπρος νέο κράτος και βάλει η Τουρκία χέρι στο αέριο, κατ’ αρχάς [και στην τουρκοποίηση του νησιού στη συνέχεια]. Βρομάει η υπόθεση, καρντάσια με το "πλαίσιο συμφωνίας", ενώ το πλοίο των εταιριών πλησιάζει την Κύπρο.

Πεντάρα δεν δίνουν για τον τόπο οι συνδικαλιστές. Κλειστές βρήκαν απροειδοποίητα τις πόρτες αρχαιολογικών χώρων τουριστικά πρακτορεία και ξεναγοί, λόγω καύσωνα. Δεν μπορούσαν δηλαδή να κλείσουν τις μεσημεριανές ώρες, ώστε οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα, να μη φύγουν άπραγοι.

Υποτίθεται, ότι οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων, έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στον πολιτισμό. Τους βλέπουμε όμως κάθε χρόνο, να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την προσπάθεια της Ελλάδας να μαζέψει ένα ευρώ παραπάνω, και το κυριότερο, να μη χειροτερεύει η τριτοκοσμική εικόνα μας [Μιλάμε για την πατρίδα του Πολιτισμού, κι εξαρτιόμαστε από το τι θα πει το Κόμμα].