Skip to main content

Οι αλλαγές έδωσαν τη λύση στον ΠΑΟΚ, 2-1 την ΑΕΛ στην Τούμπα (video)

Ο Σάχοφ κέρασε, ο Ακπόμ ήπιε και ο Δικέφαλος έφτασε τις 12 νίκες σε 13 παιχνίδια συνεχίζοντας ακάθεκτος μέχρι την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Την 12η του νίκη σε 13 αγώνες πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας με ανατροπή 2-1 την ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Δικέφαλος έκανε το 7χ7 στην έδρα του και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, 7 παραπάνω από τον 2ο Ατρόμητο και και 8 από τον 3ο Ολυμπιακό ενώ οι βυσσινί βρίσκονται στην 11η θέση με 14 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων καταφέρνοντας να απειλήσει 4 φορές τα καρέ της ΑΕΛ κατά το διάστημα 18'-25' χωρίς όμως να πετύχει κάποιο γκολ.

Στο 18' ο Μπίσεσβαρ σούταρε από τα αριστερά αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε εύκολα ενώ στο 20' ο Λημνιός επιχείρησε σέντρα σουτ από τα δεξιά αλλά απέκρουσε ο Κρίστινσον.

Στο 22' ο Ουάρντα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Κρέσπο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ισλανδός τερματοφύλακας των βυσσινί απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ στο 25' ο Λημνιός σέντραρε από τα δεξιά με τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας.

Η θεσσαλική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα καθώς στο 36' ο Καρανίκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Βαρέλα έχασε τον Νούνιτς και ο Σλοβένος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 0-1.

Ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 41' όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μαουρίσιο που έπιασε σουτ οβίδα έξω από την περιοχή αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε σε κόρνερ.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχιζε να πιέζει με στόχο την ισοφάριση πριν τη λήξη των πρώτων 45' και το κατάφερε όταν στις καθυστερήσεις, ο Λημνιός βρήκε με εντυπωσιακή μπαλιά τον Πρίγιοβιτς που κατέβασε ωραία, με τον Καρανίκα να τον γκρεμίζει και τον διαιτητή Κοτσάνη να δίνει πέναλτι αποβάλοντας με 2η κίτρινη κάρτα τον αρχηγό των φιλοξενουμένων. Ο Σέρβος στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε και στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κρίστινσον, ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν το 8ο τέρμα για τον Βαλκάνιο φορ στο πρωτάθλημα και 13ο σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά και οι Λουτσέσκου πέρασε στο 65' τους Ακπόμ-Σάχοβ αντί των Ελ Καντουρί-Βέρνμπλουμ, αλλαγές που αποδείχθηκαν καταλυτικές.

Στο 69' οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να προηγηθούν οταν ο Σάχοβ έβγαλα αριστοτεχνική μπαλιά που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μιλοσάβλιεβιτς με στόχο τον Ακπόμ και ο Άγγλος επιθετικός τρυπώνοντας ανάμεσα τους Γκόλια-Γκοίκοβιτς έστειλε τη μπάλα με προβολή στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 2-1.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ άμεσα όταν στο 71' ο Μαουρίσιο εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Οι τελευταίες καλές φάσεις του αγώνα ανήκαν στους Θεσσαλονικείς όμως το 84' ο Λέο Ζαμπά δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ουάρντα με τον Κρίστινσον σωστά τοποθετημένο να σώζει την εστία του ενώ στο 89' ο Μαουρίσιο εκτέλεσε φάουλ όμως ο πορτιέρε των βυσσινί απέκρουσε εντυπωσιακά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (Σάχοφ 66'), Μαουρίσιο, Λημνιός (Λέο Ζαμπά 81'), Ελ Καντουρί (Ακπόμ 66'), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοίκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (Πίτι 86'), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (Γκόλιας 46'), Νούνιτς.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα