Skip to main content

Η αλληλεγγύη από την ανάποδη και η πρωτοτυπία της κυβέρνησης

Η αλληλεγγύη των Ελλήνων από την ανάποδη, η παγκόσμια πρωτοτυπία της ελληνικής κυβέρνησης και τα δύο μέτρα και σταθμά στις υποψίες για πραξικόπημα.

Στα Σκόπια, όπου οι Έλληνες καταναλωτές γέμιζαν τις αγορές, αυτοί λιγόστεψαν κατά πολύ, προς μεγάλη θλίψη των εμπόρων. Υπάρχει όμως άλλη τάση. Η κρίση στην Ελλάδα, αποτελεί κίνητρο σε πολλούς Έλληνες πολίτες, να αγοράσουν χρυσό από τα Σκόπια, λόγω του ότι εκεί ο χρυσός είναι φθηνότερος. Και φυσικά, δεν αγοράζουν χρυσό όσοι βγάζουν από τα ΑΤΜ 60 ευρώ την ημέρα.

Ζητάμε αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους, την ώρα που δεν την έχουμε μεταξύ μας. Ψηφίζει ο μακροχρόνιος άνεργος με τρόπο ώστε να γίνω άνεργος κι εγώ, νάρθουμε στα ίσα… τέτοια αλληλεγγύη. Ούτε αλληλεγγύη στον εαυτό του δεν δείχνει, αφού θα μείνει άνεργος μόνιμα. Αλλά, είναι γεμάτος αξιοπρέπεια. Έτσι του είπαν, και ικανοποιήθηκε.

Πώς να κάνει μεταρρυθμίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού την ώρα που καιγόμαστε αλώνεται το κράτος με γοργούς ρυθμούς και με τοποθέτηση στελεχών του σε θέσεις κλειδιά;

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Έχουμε κυβέρνηση χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία πρωθυπουργού. Κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του, η μια ενέργεια αντιστρατεύεται την άλλη, κι ο πρωθυπουργός εκτελεί ό,τι του πουν οι εμπνεόμενοι από τον Μάο ή τον Τρότσκυ.

Υπάρχουν πολλοί που προπηλακίσθηκαν επειδή ομολόγησαν ότι ψήφισαν «ναι». Με απίστευτες βρισιές, αλλά και απειλές. Γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρξε δημόσια δήλωση ψηφοφόρου του «όχι» ότι τον έβρισαν οι αντίπαλοι; Στην ιστορία βέβαια θα μείνει η δήλωση του «προοδευτικού» Δελαστίκ, ότι όσοι ψήφισαν «ναι» είναι σκυλιά και γερμανοτσολιάδες. Το 40% του λαού, δηλαδή.

Φαίνεται ότι θα μείνουν με την όρεξη, οι δελφίνοι της Ν.Δ. Επειδή στην Ελλάδα ισχύει «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», βλέπω τον Μεϊμαράκη ακούνητο στην καρέκλα του προέδρου (εδώ που τα λέμε, ίσως να είναι και ο μόνος αποδεκτός από τους περισσότερους νεοδημοκράτες), και να αποφευχθεί ο αλληλοσπαραγμός.

Ύποπτος… πραξικοπήματος ο Τζήμερος, επειδή έγραψε στη σελίδα του, μεταξύ άλλων: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές».

Δεν θυμάμαι, όταν φώναζαν έξω από τη Βουλή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτές «να καεί, να καεί το μπ@@@@@λο η Βουλή», αν επενέβη τότε ο εισαγγελέας.

Ποιος είπε ότι απέτυχαν πάλι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, που έβλεπαν μια διαφορά 3-4%, με +- 2%. Το μόνο λάθος τους είναι ότι το +- έπρεπε να είναι 18%. Θα έπεφταν όλοι μέσα.

Είμαστε όλοι θυμωμένοι που η πρόεδρος της Λιθουανίας αποκάλεσε «ψεύτες» την ελληνική κυβέρνηση. Και καλά κάναμε, επειδή βρίζοντας την κυβέρνησή μας, είναι σα να έβρισε όλους μας (εμείς μπορούμε ελεύθερα να την βρίζουμε, όπως και κάνουμε, αλλά φυσικά δεν το επιτρέπουμε σε άλλους). Αναρωτιέμαι όμως, πώς θα ένιωσαν Ισπανοί και Πορτογάλοι, όταν η δική μας κυβέρνηση αποκάλεσε τις δικές τους «τρομοκράτες», επειδή ήσαν αντίθετες στο «όχι».