Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

Η ΑΛΒΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οι αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις με την περίπτωση Παπαχριστόπουλου, ο αλβανικός ναρκισσισμός και η επίσκεψη Τσίπρα στη Χάλκη.

Αποστρατεύτηκε ο συντονιστής υποστήριξης του αρχηγείου Πυροσβεστικής, ο υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε ότι γνώριζαν στο αρχηγείο του Σώματος για τους νεκρούς, πριν από τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Πόσα πρέπει να συμβούν για να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν σχέση με δημοκρατικές διαδικασίες; Είναι ένα κόμμα που έχει πρότυπο τον Μαδούρο και την Βενεζουέλα, το καθεστώς του οποίου πρέπει να εξαπλωθεί στην Ευρώπη, είχε πει ο Τσίπρας. Δεν είναι βέβαιο ότι ο Λένιν το είπε, αλλά σ’ αυτόν αποδίδεται: «Οι αστοί θα μας δώσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε». Και με τον Λένιν ασχολήθηκε στην ομιλία του ο Α. Τσίπρας, προ ημερών.

Τα καλά να λέγονται. Ο Πατριάρχης ΚΠόλεως θεωρεί -και είναι, λέω εγώ- ιδιαίτερο συμβολισμό την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη "σιωπηλή", από το 1971, στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. [Ποιος θα πάει άραγε στην Τραπεζούντα;]

Η μη παραίτηση Παπαχριστόπουλου -υποσχεθείσα για εχθές- χαρακτηρίζει και τον πολιτικό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με πρωτοφανείς [αντι]κοινοβουλευτικές διαδικασίες πετυχαίνει ο πολιτικός εκβιασμός του Καμμένου. Αναρωτιέσαι μερικές φορές, πόσο εφαρμόζονται οι νόμοι και πόσο λαμβάνεται υπόψη το δήθεν ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας [μήπως ήδη το καθεστώς Βενεζουέλας εξαπλώθηκε στην Ελλάδα;]

Ο Αγκίμ Χούσι, ένας από τους πιο φημισμένους τενόρους στην Αλβανία, είπε το τελικό αντίο στη πατρίδα του και θα πάει να ζήσει στην Αυστραλία. Προσέξτε την βαρύτητα των λόγων του:

«Συνειδητοποίησα την οδυνηρή πραγματικότητα σε μια αποτυχημένη πατρίδα, την οποία έχουν πιάσει από το λαιμό και παραδίδει το πνεύμα της στα χέρια μιας εγκληματικής κάστας, όπου μόνο οι κλέφτες έχουν αξία, οι απατεώνες, η άγνοια είναι προσόν, καθώς οι πατέρες του έθνους έχουν μύτες λευκές από την κοκαΐνη. Αυτά με έκαναν να αισθάνομαι ντροπή για τον εαυτό μου που είμαι συμπατριώτης σας!   Ντρέπομαι που είμαι Αλβανός»!

Δυναμικά προχωρεί η αλβανοποίηση των Σκοπίων. Ο πρόεδρος της Βουλής της πΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι, προήδρευσε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, συνεδρίασης της ολομέλειας στην αλβανική γλώσσα.

Πάλι σχόλιο για την Αλβανία: Ο Αλβανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Φάτος Λουμπόνια, αναφέρει σε κείμενό του ότι  έχουν "λαδωθεί" εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας που βρίσκονται στην Αλβανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αλβανικός ναρκισσισμός έχει διογκωθεί, ακριβώς εξαιτίας της "εξαγοράς" από τον Έντι Ράμα, των πρεσβευτών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Αναφέρεται στον απομακρυθέντα πρεσβευτή Ντόναλντ Λου και στην Κροάτισσα εκπρόσωπο της Μογκερίνι, της οποίας ο κατασκευαστής Σέρβος σύζυγος έχει πάρει πληθώρα κατασκευαστικών έργων από τον Έντι Ράμα. Φυσικά και οι εκθέσεις της είναι πάντα υπέρ της Αλβανίας. [Για τον ρόλο των αναφερομένων, είναι πληθώρα τα δημοσιεύματα στον αλβανικό Τύπο].

Δεν ξεχνώ τον Καζαντζάκη: «Ό,τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ