Skip to main content

Η Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ κατέχει την πρωτοκαθεδρία στη Β. Ελλάδα

Η Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ Κοτόπουλα Εξοχής κατέχει μερίδιο αγοράς 7% και υλοποιεί σύγχρονο εκκολαπτήριο, νέες πτηνοτροφικές μονάδες, επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και εμπλουτισμό της γκάμας των προϊ

Απρόσκοπτη και ανεπηρέαστη από την κρίση συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα προϋπολογισμού 15εκατ. ευρώ, η καθετοποιημένη βιομηχανία πουλερικών νωπών-κατεψυγμένων, κρεατοσκευασμάτων και θυραμάτων «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ Κοτόπουλα Εξοχής, η οποία την προηγούμενη 5ετία ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 10εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Μάκης Αμβροσιάδης, μιλώντας στη Voria.gr δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανασταλεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας, λόγω κρίσης.  Παραδέχεται ότι η κρίση δεν επηρέασε άμεσα την εταιρία μόνο έμμεσα μέσω των πελατών της, καθώς ζητούν μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής. Ο κ. Αμβροσιάδης εξήγησε ότι η εταιρία του ως μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης ασφαλίζει τις παραγγελίες  των πελατών της, εξασφαλίζοντας έτσι  την πληρωμή τους και προβλέπει για φέτος αύξηση πωλήσεων της τάξης του 10%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αμβροσιάδης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2007 ήταν 23,5 εκατ. ευρώ , για το 2008 ανήλθε στα 28,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2009 στόχος είναι να αυξηθεί κατά 10%, κατά τη συντηρητική πρόβλεψη της διοίκησης. Επί του παρόντος πραγματοποιεί λίγες εξαγωγές, οι οποίες μελλοντικά δεν αποκλείει να εντατικοποιηθούν. Οι συνεχείς επενδύσεις αποτελούν βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας που διέπει την αναπτυξιακή στρατηγική  της επιχείρησης, τονίζει ο κ. Αμβροσιάδης, που αποσκοπούν στο συνεχή εκσυγχρονισμό και τη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας.  Και αυτή η στρατηγική της εταιρίας πιστεύει ότι είναι η αιτία που σήμερα η «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ Κοτόπουλα Εξοχής» θεωρείται η μεγαλύτερη πτηνοτροφική μονάδα στη Βόρεια Ελλάδα και μια από  τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, η οποία έχει το εφαλτήριο της στο νομό Πιερίας.
Αναφερόμενος στo τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε φέτος, ύψους 15εκατ. ευρώ και έχει ορίζοντα υλοποίησης την  πενταετία, αναφέρει ότι  άρχισε ήδη να υλοποιείται και περιλαμβάνει ένα σύγχρονο εκκολαπτήριο, νέες πτηνοτροφικές μονάδες, επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων και εμπλουτισμό της γκάμας των παραγόμενενων προϊόντων με νέα. Το επενδυτικό πρόγραμμα που ολοκλήρωσε των  10εκατ. ευρώ,  αφορούσε στη δημιουργία σύγχρονης βιομηχανίας ζωοτροφών και τριών νέων πτηνοτροφικών μονάδων δέκα συνολικών θαλάμων δυναμικότητας  1,5εκατομμυρίων πουλερικών το χρόνο.  Κατά τον κ. Αμβροσιάδη  στο σύνολο της εγχώριας αγοράς  το μερίδιο της εταιρείας του είναι  7%. Η Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ έχει προχωρήσει και στη δημιουργία μονάδα παραγωγής βιολογικών προϊόντων ( κοκόρια), δυναμικότητας 100.000 πουλερικών ετησίως.

Αναλυτικά το νέο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
-Έχει εκπονηθεί μελέτη για εκκολαπτήριο, του οποίου οι εγκαταστάσεις ξεκίνησαν ήδη, δυναμικότητας εκκόλαψης 12.500.000 νεοσσών το χρόνο με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες της εταιρίας σε νεοσσούς και να καθετοποιηθεί πλήρως η εταιρία.

-Θα ιδρυθούν τρεις νέες πτηνοτροφικές μονάδες, συνολικά εννέα θαλάμων με δυνατότητα εκτροφής 1,6εκατ. πουλερικών το χρόνο.
-Δημιουργήθηκε νέο ιδιόκτητο υποκατάστημα στην Κομοτηνή, που θα εξυπηρετεί το νομό Ροδόπης και τους δυο όμορους νομούς Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.
-Ανανεώνεται και αυξάνεται ο στόλος των οχημάτων του δικτύου πώλησης.
-Στο πτηνοσφαγείο θα γίνουν επενδύσεις για να διαφοροποιηθούν κάποιες γραμμές παραγωγής για νέα προϊόντα, νέους θαλάμους κατάψυξης και συντήρησης.

Business Story
Off