Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε πάρκινγκ λεωφορείων έχει μετατραπεί η παραλιακή

Η επιβάρυνση της παραλιακής με τα σταθμευμένα λεωφορεία, το μανιάτικο Κυρίζογλου, η προσπάθεια Τζιτζικώστα για τον τύμβο Καστά και ο γάμος στον δήμο

-Αυτό το ζήτημα με τη μετατροπή της παραλιακής οδού Θεσσαλονίκης σε πάρκινγκ των λεωφορείων από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου μέχρι το ύψος του δημαρχείου προτίθεται να το κοιτάξει κανείς ή εκτός από το γεγονός ότι αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο κάθε μέρα ο αριθμός των σταθμευμένων, με αποτέλεσμα πλέον να είναι και διπλοπαρκαρισμένα, σκέφτεστε αυτή την εβδομάδα να αφήσετε να κλείσει και τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας; Ποιος είναι υπεύθυνος λίγο ενδιαφέρει τους πολίτες. Οφείλουν όλοι να σταματήσουν άμεσα αυτή την τραγική πρακτική, διότι στο τέλος θα βρεθούν δικαίως ή αδίκως στο κάδρο της απαξίωσης των πολιτών.

-Μπορεί να τα... έχωσε χοντρά στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο Λάζαρος Κυρίζογλου στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, εκείνο όμως που λίγο έγινε αντιληπτό είναι ότι η εισήγηση Κυρίζογλου, που εξαπέλυε μύδρους κατά του υπουργού, έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Έχει τη σημασία του, επειδή πολλοί έσπευσαν να συνδέσουν την επίθεση του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης προς τον κ. Θεοδωρικάκο με τις εκλογές της ΚΕΔΕ, που είχαν προηγηθεί πριν από λίγες μέρες. Ο υπουργός θεωρήθηκε από πολλές πλευρές ότι προώθησε την επιλογή του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, για την προεδρία του οργάνου, απέναντι στον κ. Κυρίζογλου και ότι πλέον του το κρατάει... μανιάτικο ο τελευταίος, όμως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη εισήγηση...

-Πολύ έπαιξαν οι ατάκες περί μοναξιάς του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στο θέμα της Αμφίπολης τα προηγούμενα χρόνια. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δεν την αναγνωρίζει απλώς, αλλά την ξέρει από πρώτο χέρι. Τόσα χρόνια στο υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά τις πιέσεις και τις προσπάθειες του κ. Τζιτζικώστα, ώστε οι αρμόδιοι για το μνημείο του Τύμβου Καστά να υλοποιήσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Γι' αυτό άλλωστε και η ίδια δεσμεύτηκε ότι οι ρυθμοί υλοποίησης θα επιταχυνθούν, για να αποκομίσει τα εξαιρετικά θετικά σχόλια του περιφερειάρχη για τη διοίκησή της στο υπουργείο.

Ανδρέας Παπαμιμίκος και η σύζυγός του Σόνια θα είναι οι νονοί της κόρης του προέδρου της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμά Βράνου, που βαφτίζεται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Δυνατή κουμπαριά, στα πρότυπα της παράδοσης, αν κάποιος αναλογιστεί ότι ο νονός έχει παντρέψει και το ζεύγος Βράνου, μαζί με τον Κώστα Γκιουλέκα. Άξιοι για τους μεν, να σας ζήσει στους δε, με υγεία και τύχη η μικρούλα.

-Γάμος και για έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, και μάλιστα πολιτικός. Ο δήμαρχος πάντρεψε ο ίδιος τον ειδικό συνεργάτη του για θέματα επικοινωνίας και ΜΜΕ, πολιτικό επιστήμονα, Αλέξη Παπουτσή με την εκλεκτή της καρδιάς του, φιλόλογο, Ευαγγελία Νεοχωρίτου. Καλεσμένοι μέλη της στενής ομάδας του κ. Ζέρβα, που εργάστηκαν γι' αυτόν στην προεκλογική εκστρατεία και πλέον συνεργάζονται στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Βίο ανθόσπαρτο στους νεόνυμφους, με υγεία, τύχη και καλούς απογόνους.