Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία, η ίδρυση σουνιτικού-τζιχαντιστικού κράτους στη Συρία και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στις ΗΠΑ.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη στήριξή του στη "φίλη "Μακεδονία", εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε δήλωση εκπροσώπου του για το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Παράλληλα η Άγκυρα υπενθυμίζει ότι η Τουρκία έχει αναγνωρίσει «το υπάρχον συνταγματικό όνομα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" από την ημέρα της ανεξαρτησίας της».

Ολίγον αμφιλεγόμενη η ανακοίνωση, σχετικά με το πού πάει η στήριξη. Η αναφορά στο συνταγματικό όνομα των Σκοπίων, παραπέμπει σε επιθυμία να παραμείνει το όνομα Μακεδονία. Αλλά στη συνέχεια της ανακοίνωσης εκφράζει την ευχή να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, γνωρίζοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνον εάν επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Ό,τι και να συμβεί, η Τουρκία θα είναι μέσα.

Γράφει η τουρκόψυχη Μπιρλίκ της Θράκης: «Η Ελλάδα ποτέ δεν αφήνει στην τύχη τα περί "Ποντιακής Γενοκτονίας". Καθηγητές και ερευνητές γυρνούν σε διάφορα μέρη της Τουρκίας σαν τουρίστες και συγκεντρώνουν δεδομένα. Ακολούθως τα προσαρμόζουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους, χωρίς καμία στήριξη σε ιστορικά έγγραφα, με τις κρατικές-λόμπι δραστηριότητες που ασκούν, εργαζόμενοι με επιμονή τα παρουσιάζουν στον κόσμο εκ του μη όντος».

Δεν πρόκειται απλώς για τουρκική αθλιότητα. Αλλά και για υπέρβαση των νόμων αμφισβητώντας την Ποντιακή Γενοκτονία. Φυσικά, η κυβέρνηση δεν θα στενοχωρήσει τους τουρκόφρονες βουλευτές της και το τουρκικό Προξενείο, μήπως και χάσει ψήφους. Αυτό, ο κ. Κοτζιάς, δεν τον αποκαλεί "διπλωματία της κότας".

Την αφορμή για το ανθελληνικό κείμενο της προξενοφυλλάδας, την έδωσε η είδηση ότι η ποντιακή διάλεκτος αρχίζει να διδάσκεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Και για κάποιους ανόητους, που έτυχε να έχουν ελληνική υπηκοότητα, τα ποντιακά είναι διάλεκτος της ελληνικής, δεν είναι άλλη γλώσσα. Για να μη πω ότι είναι η πιο αυθεντική μορφή του αρχαίου της ελληνικής γλώσσας.

Πώς μεθοδεύουν ίδρυση σουνιτικού-τζιχαντιστικού κράτους στη Συρία. Είναι συχνή η είδηση, και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι οι ανταρτικές και οι τζιχαντιστικές οργανώσεις πρέπει να έχουν αποσύρει τα βαριά όπλα τους από τη ζώνη της Ιντλίμπ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, και να έχουν φύγει από την περιοχή πριν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ερώτηση: Όλοι αυτοί οι τζιχαντιστές, που μετά από συμφωνία, εγκαταλείπουν μια περιοχή, πού πάνε; Εκτός από λίγους που μας έρχονται μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες, και άλλους λιγότερους που τους παίρνει η Βρετανία, υπό το ψευδώνυμο Λευκά Κράνη, για να τους στείλει αλλού, οι χιλιάδες τζιχαντιστές συγκεντρώνονται κάπου στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Εκεί προβλέπεται το σουνιτικό κράτος, ως αντιστάθμισμα στους σιίτες του Ιράν και του Ιράκ, και τους αλουίτες της Συρίας. Πιστεύει κανείς ότι με τη λήξη των ένοπλων συγκρούσεων, η Συρία θα είναι όπως πριν; Γιατί έκαναν τότε όλη αυτή την φασαρία;

Απορία: Πώς γίνεται οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στις ΗΠΑ να γίνονται μόνον κατά συνεργατών του Τραμπ, ή κατά πλούσιων; Και μάλιστα, για υποθέσεις πριν από 30 χρόνια; Μήπως, κοντά στις αυθεντικές καταγγελίες, κόλλησαν και οι μαϊμού;

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ