Skip to main content

Η «ανακαίνιση» του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Με τη μετακόμιση προκύπτουν πολλές απορίες περί της χρησιμότητας των ευάερων και ευήλιων, κατά τ’ άλλα γραφείων. Για παράδειγμα, τι θα τα… κάνουν, όταν τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά και κομματικά στελέ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Πριν από μερικούς μήνες - την εποχή που έψαχνα τις δουλειές που θα αντέξουν στην κρίση (κατέληξα σε...σουβλατζίδικα και κομμωτήρια) - έμαθα ότι υπάρχουν πολλά ανοίκιαστα κτίρια στο κέντρο, τα οποία παρά τη χαμηλή ζήτηση, αντιστέκονται και δεν ρίχνουν τα ενοίκια, είτε για οβελιστήρια είτε για σαλόνια ομορφιάς. Ένα απ αυτά, ήταν το επιβλητικό κτίριο της Ερμού, λίγα μέτρα πριν το…παλιό Δημαρχείο, το οποίο -δυστυχώς- για τις δυο συμπαθείς επαγγελματικές τάξεις…«κατοχυρώθηκε» τελικά στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης!

Φαίνεται σε καιρούς κρίσης, η «ταπεινή» οδός Β. Ηρακλείου -όπου βρίσκονται τα παλιά γραφεία της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ (απέναντι από τα «βρώμικα» της παραδοσιακής αγοράς) - δεν μπορεί να φιλοξενήσει τις ποικίλες δραστηριότητες του κυβερνώντος κόμματος. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι έχει χρήματα για κτιριακή ανανέωση. Οι εργασίες ανακαίνισης γίνονται εδώ και λίγες εβδομάδες, για να υποδεχθούν τα σύγχρονα γραφεία και τους… «σύγχρονους» κομματικούς – φαντάζομαι μαζί με τους «ηλίθιους» του κ. Πάγκαλου (αφού μέχρι στιγμής ούτε παραιτήθηκαν ούτε διαγράφηκαν).

Όμως με τη μετακόμιση αυτή, προκύπτουν πολλές απορίες περί της χρησιμότητας, των ευάερων και ευήλιων κατ άλλα γραφείων. Π.χ. τι θα τα… κάνουν, όταν τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη …απαξιούν τους εν Θεσσαλονίκη συνάδελφους τους και δεν περνούν ούτε για… «καλημέρα»;

Το αυτό γεγονός υπογραμμίζεται και από τους ίδιους τους κομματικούς σε ανακοίνωσή τους (που βρίσκεται στο site της Νομαρχιακής, εν αντιθέσει με τη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο της ιθαγένειας μεταναστών). Με αφορμή την επίσκεψη Μπιρμπίλη, στις 5 Μαρτίου, τονίζουν μεταξύ άλλων «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και να ανεχθούμε(!) άλλο την άρνηση και αποφυγή από Κυβερνητικά Στελέχη, που επισκέπτονται μάλιστα τη Θεσσαλονίκη, να διαβουλευτούν με το ΠΑΣΟΚ (Θεσσαλονίκης) για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους».

Συνεπώς, το νέο κτίριο –το οποίο κάποτε χρησιμοποιούσε προεκλογικά η ΝΔ και ο τέως Δήμαρχος Κοσμόπουλος - μάλλον αχρείαστο είναι. Εκτός κι αν γίνει ελκυστικό με… άλλη σύνθεση της Νομαρχιακής και φυσικά με στελέχη που το IQ τους, θα ταιριάζει μ αυτό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ιστορικού μέλους της παράταξης Παπανδρέου. Τότε, το...λίφτινγκ δεν θα αφορά μόνο διεύθυνση αλλά και...ενοίκους.