Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΒΑΡΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ

Η υπόθεση διερευνήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος μετά από καταγγελία συνιδιοκτήτη επιχείρησης

Ανακοίνωση για την υπόθεση της σύλληψης του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Αβαρλή και των άλλων δύο προσώπων, ένας εκ των οποίων εφοριακός, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους δραστηριότητα, απαίτησαν από τον καταγγέλλοντα την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου για δήθεν φορολογική παράβαση της επιχείρησης.

Θεσσαλονίκη - Δικηγόρος Αβαρλή: Τα χρήματα ήταν η νόμιμη αμοιβή του λογιστικού γραφείου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον Αβαρλή - Κρατούμενος μέχρι την απολογία του

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε καταγγελία συνιδιοκτήτη επιχείρησης σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, για υπόθεση σε βάρος του εκβίασης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους δραστηριότητα, απαίτησαν από τον καταγγέλλοντα την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου για δήθεν φορολογική παράβαση της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη μέλος της οργάνωσης μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και τα άλλα δύο μέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και της συμμετοχής σε αυτή και άλλων ατόμων, συνεχίζονται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ