Skip to main content

Η ΕΛΑΣ για Σταυρούπολη: Όπλο και μαχαίρια στις οικίες δύο συλληφθέντων

Τι λέει η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας - Νέες συλλήψεις για τα όσα έγιναν στο ΕΠΑΛ την Τρίτη

Είκοσι προσαγωγές και μία σύλληψη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, κατά τα επεισόδια λίγο πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, ομάδα ατόμων τουν εθνικιστικού χώρου, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων, απετράπησαν όμως από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, τα άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία μολότοφ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με γεγονότα που έλαβαν χώρα, χθες, Τριτη 28 Σεπτεμβρίου έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην ίδια περιοχή, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οικίες τους βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι και δύο μαχαίρια. Ο 19χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μαθητής του ΕΠΑΛ.

Επίσης, έρευνα έγινα και στο σπίτι ενός 15χρονου, για τον οποίο όμως δεν προκύπτει εμπλοκή του στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Στην οικία του ανήλικου βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια καθώς και μια καραμπίνα, ιδιοκτησίας του πατέρα του.

Άπαντες οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Απογευματινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021), στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην προαναφερόμενη πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία (1) αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν είκοσι (20) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα (1) συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με γεγονότα που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 28-09-2021 έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην ίδια περιοχή, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 1 αεροβόλο πιστόλι και
• 2 μαχαίρια.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια
• 1 θήκη όπλου
• 1 μαχαίρι και 1 σουγιάς
• 1 κοντάρι
• 1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ και
• Μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Άπαντες οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.