Skip to main content

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την καταδίωξη και το τροχαίο στη Σταυρούπολη

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης προκλήθηκε σοβαρό τροχαίο με έτερο διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι.

Ανακοίνωση σχετικά με την επεισοδιακή σύλληψη δύο Σύρων διακινητών μετά από καταδίωξη τις πρώτες πρωινές ώρες στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης των διακινητών προκλήθηκε σοβαρό τροχαίο με έτερο διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι και να κοπεί το ένα ΙΧ στη μέση. (Περισσότερα εδώ)

Τόσο οι συλληφθέντες όσο οι παράτυποι μετανάστες (από το Μπαγκλαντές) και ο οδηγός του δεύτερου εμπλεκόμενου οχήματος μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε Άγιο Παύλο και Ιπποκράτειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (10-01-2020) από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δύο άτομα που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 23 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αντίστασης, απείθειας και επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 09-01-2020 στην Εγνατία Οδό, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο νωρίτερα δε συμμορφώθηκε σε σήματα αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας και το οποίο δε συμμορφώθηκε εκ νέου σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Στη συνέχεια, το προαναφερόμενο όχημα συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Σταυρούπολης, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν δέκα (10) παράτυποι μετανάστες.

Άπαντες οι επιβάτες των οχημάτων μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.