Skip to main content

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας στο ψητοπωλείο

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα (αδέρφια), τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν - Ένας 20χρονος μαχαίρωσε τον 45χρονο στον θώρακα και την κοιλιά

Ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα (αδέρφια), τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού,  ιδιοκτήτη καταστήματος – ψητοπωλείου (σχετ. το από 23-02-2020 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 32, 20, 37 και 17 ετών (αδέρφια), τρεις (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 22-02-2020 και αφού νωρίτερα προηγήθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του 45χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος και του 32χρονου – εργαζόμενου στην εν λόγω επιχείρηση, οι παραπάνω εισήλθαν στο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, έχοντας οι τρεις (3) εξ’ αυτών καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και επιτέθηκαν συντονισμένα με χρήση βίας στον 45χρονο, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο 20χρονος του κατάφερε πλήγματα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και την κοιλιά.

Έπειτα από επιστάμενες αναζητήσεις αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Τούμπας ο 20χρονος, ενώ έπειτα από σχετική επικοινωνία με αστυνομικούς της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην Αθήνα ο 17χρονος. Τέλος, ο 32χρονος παρουσιάστηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές».