Skip to main content

Η ανακοίνωση της ΕΟΔ για τον ορειβάτη που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08.15 το πρωί, ενώ τη σορό του ορειβάτη παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσημη ανακοίνωση για τον χαμό του 55χρονου ορειβάτη και την επιχείρηση απεγκλωβισμού  χθες στον Όλυμπο εξέδωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Σύμφωνα με την ΕΟΔ, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08.15 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 08.15 σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του 55χρονου ορειβάτη, ο οποίος, δυστυχώς, κατέληξε μετά από πτώση που είχε χθες στον Όλυμπο.

Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του ήταν γιγαντιαία και διήρκεσε όλη την νύχτα, ενώ σ’ αυτήν συμμετείχαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Τη σορό του ορειβάτη παρέλαβε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο επίσης συμμετείχε στην επιχείρηση, από τη θέση «Μελιτζάνι» Ολύμπου.

Ο άλλος ορειβάτης, ο οποίος κάλεσε χθες για βοήθεια μετά το ατύχημα, διασώθηκε αργά το βράδυ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και μεταφέρθηκε στη θέση Πριόνια, απ’ όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από πλευράς ΕΟΔ συμμετείχαν συνολικά 15 διασώστες, από Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του ορειβάτη».