Skip to main content

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το αεροσκάφος εκτός διαδρόμου στη Μήλο

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων έχει επιληφθεί για το σημερινό περιστατικό στη Μήλο, όπου αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μήλου λόγω ισχυρών πλαγίων ανέμων.

Διαβάστε: Αεροπορικό ατύχημα στη Μήλο: Αεροσκάφος βρέθηκε σε... χωράφι κατά την προσγείωση (φωτο)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά την προσγείωση του αεροπλάνου σε χωράφι, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το τριμελές πλήρωμα εκκένωσαν το αεροσκάφος «με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί κανένας τραυματισμός».

Το αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης στη πίστα του αερολιμένα και το αεροδρόμιο συνέχισε κανονικά την λειτουργία του. Σύμφωνα με την ΥΠΑ, η επόμενη πτήση που ήταν προγραμματισμένη πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΥΠΑ:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει για το περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μήλου λόγω ισχυρών πλαγίων ανέμων.

Ειδικότερα την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, περί ώρα 15:30, ελικοφόρο αεροσκάφος της ΟΑ, τύπου ATR 42-600 που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Μήλος με είκοσι (20) επιβάτες και τρία (3)μέλη πληρώματος κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση, βγήκε οριακά εκτός διαδρόμου λόγω των ισχυρών πλαγίων ανέμων που έπνεαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα, εκκένωσαν το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Το αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης στη πίστα του αερολιμένα και το αεροδρόμιο συνέχισε κανονικά την λειτουργία του. Η επόμενη πτήση που ήταν προγραμματισμένη πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)».