Skip to main content

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη βλάβη στο AquaBlue

Συνολικά 292 επιβάτες παρέμειναν επί δυόμιση ώρες μέσα στο πλοίο, ενώ αυτό βρισκόταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα για το περιστατικό μηχανικής βλάβης στο πλοίο AquaBlue που ταλαιπώρησε επί δυόμιση ώρες τους επιβάτες, κρατώντας τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσα στο πλοίο, χωρίς να ξεκινά το δρομολόγιο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο είχε 292 επιβάτες. 

Αναλυτικά:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου «ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ» Ν.Π. 12393 ότι παρουσιάστηκε αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής.

Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει για προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο- Άνδρο – Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Θήρα – Ηράκλειο με διακόσιους ενενήντα δύο (292) επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το «ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ» απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.