Skip to main content

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το δυστύχημα με το αλεξίπτωτο στα Σύβοτα

Το Λιμενικό αναφέρει πως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη καθώς και δύο ιδιωτικά.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα για τον θανάσιμο τραυματισμό της 62χρονης κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου αλεξιπτώτου στα Σύβοτα.

Διαβάστε - Σύβοτα: Τουρίστρια σκοτώθηκε κάνοντας αλεξίπτωτο - Το μπουρίνι έσπασε τον ιμάντα

Τραγωδία στα Σύβοτα: «Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω», λέει ο χειριστής του σκάφους

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα Σύβοτα και την Κέρκυρα, καθώς ξέσπασε έντονο μπουρίνι στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο χειριστής του σκάφους να επιχειρήσει να τραβήξει τη γυναίκα με το σχοινί.

Όμως οι ισχυρές ριπές ανέμων από το μπουρίνι, έκοψαν το σχοινί έλξης περίπου 100 μέτρα πριν φτάσει στο σκάφος, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει από ύψος μέσα στο νερό, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Συβότων, για πτώση ατόμου στη θάλασσα κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου αλεξιπτώτου από ταχύπλοο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Συβότων Θεσπρωτίας και ν. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια της παραπάνω θαλάσσιας δραστηριότητας με εκμισθώτρια 62χρονη ημεδαπή, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προκλήθηκε η πτώση της στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Η γυναίκα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, μεταφέρθηκε στα Σύβοτα και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Συβὀτων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από την Λιμενική Αρχή Συβότων που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο 34χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους».