Skip to main content

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον 16χρονο που είχε εξαφανιστεί

Η επιχείρηση εντοπισμού του ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα ενός πολίτη νωρίς το βράδυ, ο οποίος είχε δει το μεσημέρι τον νεαρό να κολυμπάει στον Ποταμό.

Ανακοίνωση σχετικά με τον εντοπισμό του 16χρονου που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε μία ημέρα αργότερα σε μπιτς μπαρ στον Πάλιουρα της Επανομής, εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση εντοπισμού του ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα ενός πολίτη νωρίς το βράδυ, ο οποίος είχε δει το μεσημέρι τον νεαρό να κολυμπάει στη θαλάσσια περιοχή του Ποταμού. (Περισσότερα εδώ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες από πολίτη, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης ότι 16χρονος ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείτο μέσω του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων (AMBER ALERΤ) από την 03/07/2019, εθεάθη να κολυμπάει μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία Ποταμός Επανομής Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση της οικείας Λιμενικής Αρχής υπήρξε άμεση και για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχε και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η συνδρομή της οποίας ζητήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, ενημερώθηκε από τον εθελοντικό μη κυβερνητικό οργανισμό ''ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'', ότι ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Πάλουρια Επανομής, όπου μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον ανήλικο και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ'', όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.