Skip to main content

Οι φαιδρότητες με την Παιονία και την ονομασία των Σκοπίων

Η ανησυχία για τους Έλληνες στρατιωτικούς, τα υπέρογκα ποσά του τουρκικού προξενείου στους ιμάμηδες και το πρότζεκτ της Παραεγνατίας

Στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο. Η κυβέρνησή μας δηλώνει πως η κατηγορία είναι μόνον παράνομη είσοδος στο τουρκικό έδαφος, και όχι στρατιωτική κατασκοπία, όπως έγραψε μερίδα του τουρκικού Τύπου.

Άλλες φορές, το επεισόδιο θα λυνόταν επί τόπου. Συνέβησαν παρόμοια, ένθεν και ένθεν, πολλές φορές. Τώρα, η κατάσταση έγινε σοβαρή. Και παρά την αισιοδοξία του Δον κυρΦώτη που μας διαβεβαίωσε ότι θα λήξει το θέμα, κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια. Λείπει κι ο Ερντογάν στην Αφρική. Αν ζητήσει ανταλλαγή με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, δεν θα είναι έκπληξη.

Βρήκε λύση η κυβέρνηση στο κύμα βίας που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με επιθέσεις σε αστυνομικούς, σπάσιμο καταστημάτων και εμπρησμούς αυτοκινήτων από "αντιεξουσιαστές". Έκανε δεκτό το αίτημά τους και αποφάσισε την επιστροφή του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού, ικανοποιώντας και κάποιες Συνιστώσες, που παθαίνουν αλλεργία στην τήρηση των νόμων.

Επομένως, όσες ομάδες έχουν αιτήματα, όποιας μορφής, τα κάνουν όλα λίμπα για λίγες μέρες, και τα αιτήματα ικανοποιούνται. Προφανώς οι μαρξιστές της κυβέρνησης διάβασαν τον "Λούκυ Λουκ" αντί για την ιστορία της Οκτωβριανής Επανάστασης, και δεν γνωρίζουν τι αντιμετώπισε ο Λένιν τα πρώτα τρία χρόνια, όταν βασίλευε το μπάχαλο από τους κάθε είδους αντιεξουσιαστές. Μήπως είναι καιρός να μάθουν πώς έλυσε το πρόβλημα;

Ο Ζόραν Ζαέφ εργάζεται συστηματικά για τον Διάδρομο 8, την παραεγνατία, ανταγωνίστρια της Εγνατίας οδού. «Χρησιμοποιούμε τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για το τμήμα από την Κρίβα Παλάνκα στα βουλγαρικά σύνορα και για αυτό λάβαμε επιχορήγηση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

«Μιλάμε, ήδη, με την ΕΤΑΑ για να πάρουμε την επόμενη δόση για να συνδέσουμε τη Σόφια με τα Σκόπια σιδηροδρομικώς και προς την Μαύρη Θάλασσα. Εργαζόμαστε επίσης στο τμήμα Κίτσεωο-Λιν της Αλβανίας, που πρακτικά θα συνδέσει την Αδριατική Θάλασσα με τη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Το ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στο site των Wikileaks, είναι ενδεικτικό της τουρκοπρακτορικής δραστηριότητας στην Θράκη. Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, εκλεγμένος με το "Ποτάμι" που προσχώρησε στην "Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ", φέρεται να δίνει πληροφορίες στους Αμερικανούς διπλωμάτες, ότι ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή, ο Ουμίτ Γιαρντίμ [τότε], ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή, ξοδεύει 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε "μισθούς" στη Θράκη για ορισμένους ιμάμηδες και προκρίτους.

Αυτά τα γνωρίζει το ελληνικό κράτος. Αλλά αφήνει τους τουρκοπράκτορες να δρουν υπέρ της Τουρκίας ελεύθερα, και σε βάρος της Ελλάδας. Λαμπρά.

Αυτήν την βλακεία, να ονομαστούν τα Σκόπια Παιονία, ποιος εγκέφαλος την σκέφτηκε; Δεν αρκεί να έχει κάποιος καλή διάθεση, πρέπει να είναι και σχετικός με το θέμα. Παιονία, είναι επαρχία του νομού Κιλκίς. Η δε πρωτεύουσα των Παιόνων, Αμυδών, είναι στο σημερινό χωριό Αξιοχώρι.

Κάποιοι μάλιστα είπαν, ότι οι Παίονες δεν ήσαν Έλληνες, επειδή πολέμησαν στο πλευρό τω Τρώων. Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη, ότι επρόκειτο περί εμφυλίου πολέμου; Και μόνον το γεγονός ότι οι μισοί θεοί του Ολύμπου ήσαν με τους Αχαιούς, κι άλλοι μισοί με τους Τρώες, είναι αρκετό για να πείσει όσους δεν το σκέφθηκαν.