Skip to main content

Θεοδοσία Ζεγκινιάδου: Το πρώτο εργαστήριο για την ανδρική γονιμότητα στη Θεσσαλονίκη

Το εργαστήριο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο εργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας στη Βόρεια Ελλάδα.

Tο Εργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας της Θεοδοσίας Ζεγκινιάδου αποτελεί μια πρότυπη μονάδα εργαστηριακής διάγνωσης των προβλημάτων του σπέρματος, σε συνδυασμό με εξειδικευμένες εξετάσεις γονιμότητας της γυναίκας.

Το εργαστήριο δημιουργήθηκε το 1996, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποτελεί το πρώτο εξειδικευμένο εργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας στη Βόρεια Ελλάδα με πολυετή εμπειρία.

Το σπερμοδιάγραμμα είναι η βασική διαγνωστική εξέταση του ανδρικού σπέρματος και αποτελεί το πρώτο βήμα στον έλεγχο της γονιμότητας του άνδρα. Η πορεία όμως που διανύει ένα σπερματοζωάριο για να γονιμοποιήσει το ωάριο είναι μακρά και απαιτεί την προσπέλαση πολλών εμποδίων, για αυτό και η απλή εξέταση του σπερμοδιαγράμματος δεν είναι αρκετή. Στο Εργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας της Θεοδοσίας Ζεγκινιάδου γίνονται όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, που θα συμπληρώσουν την εικόνα και θα παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την γονιμότητα του άνδρα ώστε, εν συνεχεία, να γίνει η σωστή διαχείριση του υπογόνιμου ζευγαριού. Τα εξειδικευμένα αυτά διαγνωστικά τεστ είναι επίσης απαραίτητα και στις περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος δεν χρειάζεται έλεγχο γονιμότητας αλλά προσπαθεί να εντοπίσει ενοχλητικές διαταραχές του ουροποιητικού του συστήματος.

Το ευρύ φάσμα των απλών ή εξειδικευμένων εργαστηριακών αναλύσεων, που διενεργείται με τη μέγιστη φροντίδα, σύμφωνα πάντα με τις αρχές που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμπληρώνει η Τράπεζα Σπέρματος HSB (Hellenic Sperm Bank), που λειτουργεί στο Εργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας της Θεοδοσίας Ζεγκινιάδου περισσότερα από 25 χρόνια. Η κρυοσυντήρηση του σπέρματος αποτελεί μονόδρομο για τη διατήρηση της γονιμότητας ανδρών που πάσχουν από καρκίνο ή από άλλες παθήσεις. Η τράπεζα σπέρματος λειτουργεί με κρατική άδεια από την Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έχει άδεια διακίνησης δειγμάτων στην Ευρωπαική Ένωση και διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών της με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2017. Η HSB διατηρεί επίσης δείγματα δοτών, αποκλειστικά από Έλληνες δότες, για τις ανάγκες των ετερόλογων σπερματεγχύσεων για τα περιστατικά της αζωοσπερμίας ή για μονογονεικές οικογένεις.

Το Εργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας της Θεοδοσίας Ζεγκινιάδου συμμετέχει σε σύστημα ποιοτικού ελέγχου, που οργανώνεται από την European Society for Human Reproduction and Embryology (ESHRE) από την αρχή της λειτουργίας του. Η αδιάλειπτη συμμετοχή σε εξωτερικό ποιοτικό έλεγχο αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την ποιότητα του αποτελέσματος, ειδικά για εξετάσεις όπως το σπερμοδιάγραμμα, στο οποίο οι μετρήσεις είναι όλες υποκειμενικές.

Η υψηλή ποιότητα του αποτελέσματος συνδυάζεται με την φιλική αντιμετώπιση και τον επαγγελματισμό των συνεργατών του εργαστηρίου, σε ένα χώρο που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες ενός Εργαστηρίου Ανδρολογίας και Γονιμότητας, με ιδιαίτερη προσοχή να έχει δοθεί στην άνεση και την αισθητική του πιο νευραλγικού σημείου του εργαστηρίου, που είναι οι χώροι συλλογής του δείγματος σπέρματος.

Ο συνδυασμός που παρέχουν ο ποιοτικός έλεγχος, ο πλέον σύγχρονος εργαστηριακός εξοπλισμός, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των συνεργατών και η εμπειρία του εργαστηρίου, εξασφαλίζει το βέλτιστο αποτέλεσμα και καθιστά το Εργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας της Θεοδοσίας Ζεγκινιάδου την καλύτερη επιλογή για πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που αφορούν στον έλεγχο της Ανδρικής Γονιμότητας εδώ και 25 χρόνια τώρα.

Θεοδοσία Ζεγκινιάδου
Βιολόγος Αναπαραγωγής M.H.Sc., Ph.D.
2310 - 282242
info@andrologylab.gr
Eργαστήριο Ανδρολογίας και Γονιμότητας

Εξειδίκευση στις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα του ανδρικού σπέρματος και σε σύγχρονες εξετάσεις γονιμότητας.