Skip to main content

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στη διαμαρτυρία του Δ. Θέρμης για το προσφυγικό

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται στο ΥΜΑΘ την Τρίτη για να βρεθεί άμεση λύση στο θέμα της βελτίωσης των συνθηκών των προσφύγων στα Βασιλικά.

Τη στήριξη της στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο δήμος Θέρμης στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης την Τρίτη στις 10:30 π.μ. προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση στο θέμα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στη δομή φιλοξενίας στα Βασιλικά ανακοινώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν.

«Οι δύο νεκροί στη Μόρια της Λέσβου, μία εξηντάχρονη γιαγιά και ένα παιδί, από έκρηξη φιάλης υγραερίου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων, είναι ένα έγκλημα που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Οι ευθύνες για τους αποτρόπαιους αυτούς θανάτους ανήκουν στη ρατσιστική πολιτική του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά στην οποία επιμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι άνθρωποι που έρχονται κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια δεν είναι «επικίνδυνοι», είναι πρόσφυγες και μετανάστες που δικαιούνται ανθρώπινες συνθήκες ζωής με διαμονή σε σπίτια και όχι σε άθλια εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα και εργοστάσια» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.