Skip to main content

Η Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου

Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη μνήμη και την αποφασιστικότητα να σταματήσει τις ακροδεξιές συμμορίες, τονίζει η δημοτική κίνηση.

Τη βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ καταγγέλλει η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή».

Μάλιστα, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι, «οι θρασύδειλοι φασίστες βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το μνημείο, ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν προσπαθήσει να εισβάλλουν στον ΕΚΧ «Σχολείο» και στη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ».

«Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη μνήμη και την αποφασιστικότητα να σταματήσει τις ακροδεξιές συμμορίες», προσθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» καταγγέλλει τη βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ. Οι θρασύδειλοι φασίστες βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το μνημείο, ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν προσπαθήσει να εισβάλλουν στον ΕΚΧ «Σχολείο» και στη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος έχουν αποθρασυνθεί από την εθνικιστική εκστρατεία της ΝΔ και του υπόλοιπου συρφετού της ακροδεξιάς για το Μακεδονικό. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των προηγούμενων επιθέσεων στην κατάληψη Libertatia, στον Μπουτάρη, σε ομοφυλόφιλους, σε αντιφασίστες αγωνιστές της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συστηματική αδράνεια της Αστυνομίας απέναντι στις φασιστικές συμμορίες αποδεικνύει ότι η «συνέχεια του κράτους» που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ασυλία για κάθε ακροδεξιό τραμπούκο. Δεν είναι τυχαίο ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει μέρα με τη μέρα τους δεσμούς των νεοναζί με την Αστυνομία και τους κρατικούς μηχανισμούς.
Δεν θα περάσουν! Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη μνήμη και την αποφασιστικότητα να σταματήσει τις ακροδεξιές συμμορίες. Η απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις δεν είναι η συμφωνία των Πρεσπών, που συνδυάζει τους εκβιασμούς απέναντι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, είναι ο αγώνας για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να διώξουμε το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας θα ανοίξει με τη σφυρηλάτηση της ενότητας της εργατικής τάξης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους εθνικισμούς που καλλιεργούν οι ντόπιες αστικές τάξεις και με το σεβασμό στο δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το πώς θα ονομάζεται η χώρα του. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Θεσσαλονίκης δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργαζόμενους και τη νεολαία των Σκοπίων. Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να απομονώσουμε τις εθνικιστικές κραυγές και να στείλουμε τους φασίστες στη φυλακή, με επόμενο μεγάλο σταθμό τον διεθνή ξεσηκωμό κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μάρτη.